Erdoğan ve Putin telefonla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye'de yaşananlarla ilgili görüşme gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Suriye'de yaşanan gelişmeler ve Türk askerlerine yönelik saldırı ele alındı. Görüşmede, Halep'te yaşanan insani krize çözüm çabalarının hızlandırılması konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi"nin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye kararını eleştirirken, idam cezası ile ilgili düzenlemenin TBMM'den geçmesi durumunda onaylayacağını söyledi.

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile müzakereleri dondurma kararını eleştiren Erdoğan, "Sen bu kararı alsan neye yarar almasan neye yarar. Zaten 53 senedir bu kararları alıyorsunuz. Hayır diyenler 36 tane, evet diyenler maşallah baya da fazlaymış. Sizin diktatör dediğiniz bu Erdoğan var ya, bu zihniyete karşı diktatördür. Ama samimi olanlara karşı müşfiktir merhametlidir" dedi.

'DARBECİLER BAŞARILI OLSAYDI ZİL TAKIP OYNAYACAKLARDI'

ABD'de başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump'a yönelik diktatör eleştirileri yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Demokratlar sandıktan çıkana inanmaz mı? Trump neden diktatör oldu. Daha çalışmadı? Çalışsın. İngiltere’ye Avrupa’nın değişik yerlerindekine ne oluyor? Bunlar tatlı su demokratıdır. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar dürüst değildir. Bunlar darbecileri kırmızı halılarda karşılayandır. Biz ise darbecileri indirdiğimiz için bunlardan rahatsız oluyorlar. Eğer darbeciler 15 temmuzda başarılı olsaydı bunlar Avrupa’nın meydanlarında zil takıp oynayacaklardır" şeklinde konuştu.

"İdam isteriz" sloganları üzerine Erdoğan, Avrupa'ya yönelik olarak "Şimdi siz idam istiyorsunuz ya. İdam isteyince beyefendiler rahatsız oluyor" dedi. Erdoğan, idam kararının TBMM'den geçmesi durumunda onaylayacağını belirtti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu kararı reddedeceği yönündeki eleştirilere cevap veren Erdoğan, "Beni ilgilendirmez diyorum. Bu millet asildir. Bu milletin iradesi herkesin saygı duymak zorunda oldukları iradedir" ifadelerini kullandı.

HDP MİLLETVEKİLLERİNİN TUTUKLANMASI

HDP milletvekillerinin tutuklanmasına da değinen Erdoğan şunları söyledi:

"Neymiş milletvekilleri hapse girmiş. Dokunulmazlığın kaldırılmasını bunlar istemedi mi. E dokunulmazlık kalkınca neden rahatsız oldular?Dokunulmazlık kalkınca gelip ifade veren siyasi parti liderleri bile var. Bunlar neden kaçtı? Çünkü bunlar teröre bulaştı."