Meclis yasağı 'trafik' için delindi

TBMM’de milletvekillerinin ziyaretçilerle birlikte basın toplantısı yapma yasağını, bu yasağı koyan Meclis İdare Amiri Salim Uslu deldi. AK Parti ve CHP’li milletvekillerinin katılımıyla yapılan trafik güvenliğiyle ilgili basın toplantısı için Uslu, “Bu siyaset üstü bir konu, emsal gösterilemez” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Kerem Ali Sürekli,  Salim Uslu ve CHP Milletvekili Engin Özkoç birlikte basın toplantısı yaptı. İktidar ile ana muhalefet partisi milletvekillerini bir araya getiren konu trafik güvenliğiydi. Basın toplantısında 'Trafik Güvenliğinde Sosyal Sorumluluğumuzun Farkındayız Çalıştayı'nın sonuçları açıklandı. Meclis İdare Amiri Salim Uslu, “Konu ideolojik-siyasi değil. Tamamen teknik bir mesele” dedi.

SEFERBERLİK İLAN EDECEKLER

AK Partili Ilıcalı da, trafiğin bütün partilerin üzerinde bir konu olduğunu ifade etti. Kazalardaki sürücü hatasının hâlâ yüzde 90’larda bulunduğunun altını çizen Ilıcalı, trafik kazalarında anne-babasının da aralarında olduğu 5 yakınını kaybetmiş biri olarak yasal-teknik her düzenleme için seferberlik ilan edeceklerini söyledi.

CHP’li Engin Koç da “İnsan hayatını konuşuyoruz. Siyaset bugün gündemimiz dışında” dedi.

ESKİ MİLLETVEKİLİ DE KONUŞTU

Basın toplantısında, milletvekillerinin dışında konuşma yasağına rağmen Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu Başkanı, eski AK Parti milletvekili İsmet Yılmaz da açıklama yaptı.

'İNSANİ BİR KONUYDU EMSAL OLAMAZ'

Toplantının sonunda söz alan Meclis İdare Amiri Salim Uslu, “Bu basın toplantısı farklı. Kuralları koyan Meclis’in kuralları çiğnemesi söz konusu değil. Bu salonda basın toplantısı yapacaklara örnek olsun” dedi.

Uslu’ya çıkışta yasağa rağmen ziyaretçilerle yapılan açıklama soruldu. Uslu, açıklamada CHP’li bir milletvekilinin de bulunduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“İnsani bir konuyu gündeme getirdik. Yoksa çıkartıp oraya insanları kendi ideolojik aidiyetlerine uygun konuşturmak, şikayet ettirmek değil, tersine işbirliği yaptığımızı deklare etmek için yaptık. Bu hiçbir şekilde emsal olmaz. Burada gündeme gelen konu ideolojik siyasi değil. Tamamen teknik mesele. Falanca milletvekili kendi yandaşlarını oraya getirip fon olarak kullanması yanlıştır.”