Baykal, Ahmet Türk'ün ailesini ziyaret etti

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün eşi Mülkiye Türk'ü evinde ziyaret etti. Bugün Adliye'ye götürülen Türk için Savcılık tutuklama talep ederek mahkemeye sevk etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 21 Kasım’da gözaltına alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün ailesini ziyaret etti. Sabah saatlerinde Mardin’e gelen Deniz Baykal ve beraberindeki heyeti havalimanında CHP İl başkanı Mahmut Duyan, CHP üyeleri, Ahmet Türk’ün yeğenleri ve yakın çevresi karşıladı.

Mardin Arena gazetesinden Mihdi Aydoğan'ın haberine göre, havalimanında karşılanan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal buradan Ahmet Türk’ün evine geçerek Türk'ün eşi Mülkiye Türk'ü ziyaret ederek Ahmet Türk’ün gözaltına alınmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Ahmet Türk: Ne güvercin, ne şahin, sadece KürtAhmet Türk: Ne güvercin, ne şahin, sadece Kürt

'HAYIRLI HABER BEKLİYORUZ'

Ziyarette kısa bir açıklama yapan Baykal, Ahmet Türk’ün ailesini daha önce de birkaç defa ziyaret ettiğini anımsattı. Türk’ün sabah saatlerinde Adliyeye sevk edildiğini öğrendiklerini belirten Baykal, Adliyeden hayırlı bir haber gelmesini beklediklerini söyledi. Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

BAYKAL'DAN SAVCIYA ZİYARET

Baykal'ın daha sonra Mardin Cumhuriyet Başsavcısı'nı ziyaret ederek görüştü. Bu görüşme sürerken Ahmet Türk tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

AHMET TÜRK'E SORULAN SORULAR 

Ahmet Türk'ün avukatlarından Tahar Erdem Duvar'a yaptığı açıklamada savcılık sorgusunda Ahmet Türk'e "örgüt üyeliği", örgüte para aktarma"ve bazı ihalelerle ilgili sorular sorulduğunu söyledi. Erdem şunları söyledi: "Biz daha ağır suçlamalar bekliyorduk. Hukuki açıdan bakıldığında 5 gün boyunca gözaltında tutulmasına gerekçe olmayacak iddialarla ilgili sorular soruldu."

Erdem, Ahmet Türk'ün serbest bırakılmasını beklediklerini söyleyerek, "İddialar tutuklanmasına gerekçe olamaz nitelikte. Ancak siyasi bir karar alınarak tutuklanabilir" dedi.

Mardin Haber gazetesinden Yusuf Erdem'in bildirdiğine göre, Ahmet Türk'ün savcılıktaki ifade işlemi bitti. Mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Avukatları mahkeme sürecinin akşam saatlerine kadar sürebileceği bilgisini verdi. (HABER MERKEZİ)

Baykal, Ahmet Türk ziyaretine gidiyorBaykal, Ahmet Türk ziyaretine gidiyor

Baykal Ahmet Türk'ü ziyarete neden gidiyor?Baykal Ahmet Türk'ü ziyarete neden gidiyor?

Ahmet Türk adliyeye sevk edildiAhmet Türk adliyeye sevk edildi