Bozdağ bundan sonra yapılacakları açıkladı

Cinsel tacizle ilgili yasanın komisyona gönderilmesinin ardından açıklamalar yapan Bakan Bekir Bozdağ, "Komisyonda evlilikte yaşa takılanların mağduriyetini gideren düzenleme tasarı metninden çıkarılacaktır. Tasarının kalan kısmı yasalaşacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ cinsel istismar yasası konusunda bundan sonra izlenecek yol haritası hakkında Twitter'dan açıklamalar yaptı. Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

1) Kanunun izin verdiği yaştan önce evlenenlerin mağduriyetlerini gidermek için yapılan düzenleme, Adalet Komisyonuna çekilecek.

2) Komisyonda evlilikte yaşa takılanların mağduriyetini gideren düzenleme tasarı metninden çıkarılacaktır. Tasarının kalan kısmı yasalaşacak.

3) Yaş engeli nedeniyle evlenemedikleri için mağdur olan aileler, dertlerini daha iyi anlatarak siyasi ve toplumsal desteği artırmalıdırlar.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da, erken yaşta evlilik düzenlemesine ilişkin olarak atılacak adımları açıkladı. Bakan Sayan Kaya'nın resmi Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklama şöyle: "Kamuoyunda tartışılan ve binlerce ailenin mağduriyetini gidermeyi amaçlayan erken evliliklerle ilgili yasa tasarısı yeniden ele alınacaktır. Biz, erken yaşta evliliklere kesinlikle karşıyız.Bu düzenlemedeki önceliğimiz,çocuklarımızın yararı ve aile bütünlüğünün korunması olmuştur. Konuyla ilgili kamuoyunda oluşan rahatsızlıkları dikkate alarak, söz konusu düzenlemeyi toplumsal mutabakatla hayata geçirmek istiyoruz."

Etiketler TBMM Bekir Bozdağ yasa