CHP'li Çıray: AK Parti Darbe Komisyonu'nda konuşulanlardan rahatsız

Meclis Darbe Komisyonu'nun bu haftaki programı belli oldu. İki gün çalışacak komisyon bu kez asker ve sivil gazileri dinleyecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun üç günlük çalışma programı bu hafta iki güne indi. Komisyondan edinilen bilgiye göre buna gerekçe olarak salı günü yapılan grup toplantılarının yoğunluğu gösterildi.

AK Parti'nin Darbe Komisyonu'nda ortaya çıkan gerçeklerden rahatsız olduğunu, hatta Komisyon'u sabote etmeye çalıştığını ileri süren CHP Milletvekili Aytun Çıray “Bu darbe başarılı olsa Cumhurbaşkanının hayatına kast edeceklerdi. AKP bunun aydınlatılmasında neden geri duruyor. Bu ülkeyi işgal kalkışmasından daha önemli ne olabilir. Grup toplantıları mazaret olamaz” dedi.

'BİLGİ BELGE GELMİYOR'

Darbe girişimiyle ilgili istedikleri hiçbir bilgi-belge ve tanığın gelmediğine dikkat çeken Çıray şöyle devam etti:

“İstenen belgeler gelmiyorsa, MİT-Genelkurmay Başkanları Başbakan tarafından gönderemiyorsa gizlenmek istenen bir suç ortaklığından şüphe ederiz. Genelkurmay Başkanı son açıklamAsında hukuki süreçten bahsediyor. Bu hukuki olduğu kadar rejim değişikliği amaçlayan bir kalkışma olması dolayısıyla siyasidir ve bu gelişmenin ortaya çıkışının araştırılması da siyasetin konusudur”

GAZİLER DİNLENECEK

TBMM Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu'nun dinlediği Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral, 'Çağdaş Frankeştayn' olarak nitelendirdiği Gülen hakkında 1999'da hazırladıkları raporu hatırlatmış, Gülen'in bu rapordan 3 gün sonra ülkeden kaçtığını söylemişti. Komisyon 24 Kasım Perşembe günü yapacağı çalışmada, Saral'ın “Bu tarihi gelişmelerin bir tanığı da Adana Emniyet Müdürü Osman Ak” demesi üzerine Ak'ı dinleyecek.

Ak'ın ardından Komisyon aynı gün Jandarma İstihbarat eski Başkanı Emekli Tümgeneral İbrahim Aydın'ı ağırlayacak.

23 Kasım Çarşamba ise darbe gazileri dinlenecek. Gazi Albaylar Davut Ala, Mahmut Pınarbaşı, Çengelköy Muhtarı Can Cumurcu, sivil gaziler Rıfat Özer-Mine Özer, Metin Doğan ve Rukiye Dağ darbe gecesi yaşadıklarını anlatacak.