Meclis'te polemik: Fethullah Gülen İzmir'e mi ait Erzurum'a mı?

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir ile CHP İzmir Milletvekili Bakan arasında Fethullah Gülen ölünce nereye defnedileceğine dair polemik yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ile CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan arasında Fethullah Gülen’in memleketine ilişkin polemik yaşandı.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir şunları söyledi, “Fetullah Gülen denen iblis başı, hain, malumunuz Erzurum doğumlu ama bir kentte doğmuş olmak o kentli olmak için kâfi gelmiyor. O kentin değerleriyle hemhâl olmak lazım, o değerleri özümsemek lazım. Bu zat, bu iblis bizim değerlerimizi asla temsil etmedi hiçbir noktada. Zaten öyle olduğu için ki -Murat Bey kardeşim burada, sakın yanlış anlamasın, çünkü İzmir’i de biz çok mübarek bir kent olarak görüyoruz- bundan birkaç sene önce bir konuşmasında ‘Ölürsem beni İzmir’e gömün’ demişti. Yani bu Erzurum’a aidiyetini bu noktada ifade eden bir tespittir ama İzmirli olduğu anlamına da gelmez bu. Nihayetinde onun ölüsü de bu topraklara Allah’ın izniyle nasip olmayacak.”

'İZMİR'E DEFNEDİLMEK YETMEZ'

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Aydemir’in sözlerine şöyle yanıt verdi, “İzmir’e aidiyet için İzmir’e defnedilmek yetmez. İzmir’e aidiyet için önce Cumhuriyetin değerlerine, ilkelerine inanacaksın, Atatürk ilke ve devrimlerine inanacaksın, demokrasiye inanacaksın, özgürlüklere inanacaksın ve bunları savunacaksın. İzmir’e aidiyet için bunların mücadelesini vereceksin. Bunu savunmayan, bu ilkelere, bu değerlere inanmayan kimse İzmir’e defnedilmek üzerinden böyle bir aidiyet beklemesin.” (DUVAR)