İstismara ceza ertelemesi tepkisi: Bir akraba çıkacak buradan sayın bakan!

İstismara uğrayan çocukların tecavüzcüsüyle evlenmesi durumunda cezayı erteleyen düzenleme Meclis'te görüşülürken ilginç diyaloglar yaşandı. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bakan Bekir Bozdağ'a, “Bir akraba çıkacak ve kişiye özel olacak. Takip edeceğim bunu, kimin akrabası olduğunu” diye seslendi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Adalet Bakanlığı’nca hazırlanan tasarı görüşülürken son anda getirilen cinsel istismar düzenlemesinin tutanakları yayınlandı.

50 maddelik tasarının görüşmelerinde sona yaklaşılırken gelen önergeyi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un da aralarında bulunduğu AK Partili 6 erkek milletvekili verdi.

'4 YIL DİRENİRDİK'

Sürpriz önergeye CHP ve MHP’nin tepkisi sert oldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel söz aldı. 4 günde geçecek tasarıyı uzlaşma yoluyla 4 saatte geçirdiklerini anlattı, “Biz eğer böyle bir önergeyi bilseydik, buna bırakın dört gün, dört yıl direnirdik” dedi.  MHP de karşı çıktı. Grup Başkanvekili Erkan Akçay, geniş bir değerlendirme yapıldıktan sonra görüşülmesini istedi.

BİR MİLLETVEKİLİ ÇOCUĞUNA YAPILMIŞ OLSA...

Ancak bu itirazlar dikkate alınmadı. Tartışmaların ardından kanunun oylamasına geçildi. CHP engellemek için yoklama istedi. Bu sırada söz alan Bakan Bozdağ, Meclis Araştırma Komisyonlarının raporlarına dayanarak 16 yaşını doldurmadan birlikte yaşayan çocuk sahibi olmuş çiftlerin sekiz yıl ve daha fazla hapse mahkûm olduğunu anlattı. Bu şekilde yaklaşık 3 bin çiftin bulunduğunu anlatan Bakan’a, CHP’li Sarıbal, “Birinizin çocuğuna yapsınlar bunu Mecliste, birinizin çocuğuna!” diye bağırdı.

Bakan, bu durumdaki mağdur kadınların komisyona başvuruları üzerine ve farklı partilerden Komisyon üyelerinin ülkenin farklı yerlerinden benzer şikâyetleri üzerine bu düzenlemenin yapıldığını savundu.

Kadın vekil isyanı: Bunun adı sapıklıktırKadın vekil isyanı: Bunun adı sapıklıktır

'KİŞİYE ÖZEL OLACAK'

Bakan Bozdağ’ın bu sözleri üzerine CHP’li Sarıbal, “Bir akraba çıkacak buradan Sayın Bakan, bir akraba çıkacak emin olun. Kişiye özel olacak” diye seslendi.

Bunun üzerine Bakan Bozdağ, “Sadece tanımlanan mağduriyeti ifade eden bu çiftler için, kadın ve çocukların mağduriyetini gidermeye yönelik düzenleme yapılmasına ihtiyaç duyulduğu görülmüştür. Komisyonun da bu yönde bir tavsiyesi var” dedi.

Sarıbal, sözlerini tekrarladı, “Bir akraba çıkacak ve kişiye özel olacak. Takip edeceğim bunu, kimin akrabası olduğunu” dedi.

Tartışmanın ardından tasarının tümü üzerine açık oylama yapıldı. Ancak toplantı yeter sayısı bulunamadığından birleşim kapatıldı. (DUVAR)

Etiketler tepki TBMM istismar