Pervin Buldan: AKP başkanlığı rüyasında görür

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, Anayasa değişikliği tartışmalarıyla ilgili konuştu. Buldan, “AKP Başkanlığı ancak rüyasında görür. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı ancak rüyasında görür’ dedi. CHP’nin “Ülkeyi böldürmeyeceğiz” mitingleri yapmasını eleştiren HDP Milletvekili Önder, CHP’ye “Cumhurbaşkanı da ‘Böldürmeyeceğiz’ mitingine katılmak isterse CHP ne yapacak” diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - OHAL kararnamesiyle çok sayıda medya organının kapatılmasının ardından sivil bir inisiyatif olarak kurulan 'Habersizsiniz Platformu' Meclis Başkanvekili Pervin Buldan ve HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder’i konuk etti. Sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan programda milletvekillerinin tutuklanmasından başkanlık tartışmalarına pek çok konu ele alındı.

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, hükümetin tutuklamalar ve kayyum atamaları sonrası kimsenin sokağa çıkmadığı propagandasını, ‘Sokağa çıkacak insan bırakılmadı’ sözleriyle eleştirdi, ‘Türkiye açık cezaevi haline geldi” dedi.

'TIRNAKLARINA ZARAR GELSE SORUMLUSUNUZ'

Buldan, eş başkanların aralarında bulunduğu tutuklu milletvekillerine dikkat çekerek milletvekillerinin başına gelecek en ufak şeyden hükümetin sorumlu olacağını söyledi. Buldan, “Bu insanlar milyonlarca insanın benim iradem dediği insanlardır. Bu vekillerin ayrı ayrı tek tek hücrelerde tutulması bir kenara, tutuklanması bu ülkenin ayıbıdır. 15 Temmuz’da Meclis’e bomba atıldı. 4 Temmuz ise Meclis’in göbeğine atıldı. Derhal serbest bırakılmalılar” dedi.

BULDAN: AKP YÜZDE 50’Yİ BULAMAZ

Buldan Başkanlık tartışmalarını da değerlendirdi, "olası bir referandumda AKP’nin istediği sonucu elde edeceğini düşünmediğini" söyledi. Bu süreçte milyonlarca mağdur yaratıldığını söyleyen Buldan, “Bütün bu insanlar bir araya geldiğinde ilk seçimde, -muhtemel bu referandum olacak- AKP’nin yüzde 50’yi bulacağını düşünmüyorum” dedi. HDP oy oranına göre seçim takviminin belirleneceğini söyleyen Buldan ama anketlerin HDP’yi yüzde 10’un altında göstermediğini belirtti.

Yenikapı ruhunun çöktüğünü, çatladığını söyleyen Buldan, "Bu çatlakla başkanlık gelmeyeceğini biliyor AKP. AKP Başkanlığı ancak rüyasında görür. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığı ancak rüyasında görür" dedi.

'BÖLDÜRMEYECEĞİZ' DEĞİL, 'DEMOKRASİ' MİTİNGLERİ YAPILMALI

Buldan, CHP’nin tavrını da eleştirdi. Ana muhalefet partisinin ana muhalefet rolünü bugün oynaması gerektiğini anlatan Buldan, ‘Şimdi ülkeyi böldürtmeyeceğiz mitingleri yapma kararı almışlar. Çok yanlış bir karar. CHP’nin yapması gereken mitingler demokrasi mitingleri olmalı, HDP’li milletvekillerini bırakın mitingi olmalıdır. Bunu yaparlarsa CHP ana muhalefet rolünü böyle oynayabilir” dedi.

ÖNDER: SİYASETİ BIRAKIRIM

HDP’li Önder ise, "Başbakan Binali Yıldırım ya da Cumhurbaşkanı ya da MHP yarın, 'Böldürtmeyeceğiz sözü ne güzel, alın bayrağı siz de gidin' derse CHP’liler ne yapacak?" diye sordu. Aslolanın demokrasi olduğunu kaydeden Önder, "100 CHP’liye sorun. Demokrasi mi, böldürmeyeceğiz mitingi mi diye. 1’i böldürmeyeceğiz mitingi derse ben siyaseti bırakırım" dedi.

BULDAN: BARIŞI ÇOK ÖZLEDİM

İki siyasetçi bundan sonraki süreçle ilgili temennilerini de paylaştı. Buldan, “Barışı çok özledim. O sürecin tekrar gelmesini istiyorum. Bu ülkenin barışa ihtiyacı var. Demokrasi, barış ve özgürlüklere ihtiyacı var” dedi. Önder ise, “Bir tekimiz bile nefes alıyorsak umut vardır. Tarih zulmün değil daima haklıların kazandığını yazar” dedi. (DUVAR)