Kurtulmuş: Seçilmişlere haksızlık yapıldığı imajı yayılıyor

Hükümet sözcüsü, Türkiye'de insan hakları ihlalleri olduğu yönünde bir 'algı operasyonu' yürütüldüğünü söyledi. Kurtulmuş AB'nin serbest dolaşım hakkı vermemesi durumunda sığınmacı anlaşmasının ortadan kalkacağını belirterek 'O zaman göçmenlerle nasıl baş ediyorsanız edin' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı tarafından parti genel merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, HDP’lilere yönelik operasyon ve eşbaşkanlar dâhil 10 milletvekilinin tutuklanmasıyla ilgili olarak “Verilen birtakım fotoğraflarla Türkiye'de meşru seçilmiş siyasilere haksızlık yapıldığı imajı yayılmaya çalışılıyor” dedi. Kurtulmuş, "Türkiye'de insan hakları ihlalleri olduğu, ekonominin kötüye gittiği, FETÖ mağdurlarının oluştuğu" yönündeki algılarla insanların zihinlerinin yönlendirilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

DİYARBAKIR SALDIRISINI IŞİD'İN ÜSTLENMESİ

-Bu, PKK'nın yükünü üstünden almak içindir. Arkasından bir kaç saat sonra Diyarbakır Valiliğimiz PKK'lıların arasındaki telsiz konuşmalarını tespit etti, bunları medyaya verdi ve bu işin PKK militanları tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Buradaki ilginç olan şey şudur: İnsanların acıları, feryatları kulakları doldururken bu uluslararası haber ajansı hangi bilgiyle hareket edip, PKK'nın yükünü hafifletmek için böyle bir girişimde bulunuyor? Algı operasyonlarının uluslararası boyutunu ifade etmek için bunu söylüyorum. Bundan vazgeçtiler ve kısmen özür dilediler.

'SEÇİLMİŞLERE HAKSIZLIK İMAJI'

-Terörist cenazelerine katılan, terör örgütünün faaliyetlerinde en önde bulunan bir milletvekili şu anda kaçak. Faysal Sarıyıldız, Avrupa'da resmi toplantılarda ağırlanıyor. Orada verilen birtakım fotoğraflarla 'Türkiye'de meşru seçilmiş siyasilere haksızlık yapıldığı imajı yapılmaya çalışılıyor. Anayasa değişikliği gereği AK Parti'den de CHP, MHP'den de milletvekillerinin dosyası açıldı. Bu anayasa değişikliğini TBMM yaptı. Neden HDP'den çağrılanlar ifade vermeye gitmiyorlar? Tamamıyla siyasetten bağımsız bir hukuki süreç devam ediyor. Bu sürecin içerisinde de iki tane milletvekili yurt dışına kaçmış. Bu kaçak milletvekillerine kapıları açanlar, ne büyük bir algı operasyonu yönettiklerini gayet iyi biliyorlar ve bunun üzerinden de Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar.

'GÖÇMENLERLE NASIL BAŞ EDİYORSANIZ EDİN'

-Eğer Avrupa Birliği, Türkiye ile dostane ilişkilerini geliştirmek istiyorsa, çok hızlı bir şekilde kararını vermek zorundadır. AB, Türkiye ilişkilerini kuvvetlendirmeyi mi önemsiyor yoksa Türkiye'de bir kaç bin kişiden oluşan FETÖ ya da PKK ile iş birliği yapmayı mı tercih ediyor, kararları kendileri versin. Türkiye, kimsenin müstemlekesi olan bir ülke değildir. Kimsenin, birtakım böyle ihsanlarına muhtaç olan bir ülke hiç değildir. Eğer siz bize mutabakat gereği, serbest dolaşım imkanını vermezseniz, Türkiye de göçmen meselesini kendi topraklarına absorbe edecek, bu kadar yükü yüklenecek bir ülke değildir. O zaman bakın, göçmenlerle nasıl baş ediyorsanız edin.

-Bütün askeri müzakerelerimizde, diplomatik müzakerelerimizde bu konu gündeme geliyor. Türkiye'nin tavrı çok açıktır. Münbiç'ten PYD ya çıkacak ya da çıkartılacaktır. Dolayısıyla Amerikalılar Türkiye'nin bu kararlılığını gördüler, YPG üzerindeki baskılarını artırıyorlar. YPG'den ve Amerikalı yetkililerden yapılan açıklamalarda da çok kısa bir süre içerisinde bütünüyle Münbiç'in boşaltılacağı ve Fırat'ın doğusuna bu unsurun geçeceği tespit ediliyor. (HABER MERKEZİ)