'Cumhurbaşkanı olabilirsiniz ama çoban olamazsınız!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ben bir çobanım” sözlerine CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’dan yanıt geldi. Meclis’te çobanların giydiği kepenekle basın toplantısı yapan Sarıbal "Cumhurbaşkanı olabilirsiniz ama çoban olamazsınız” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Nergis Demirkaya

ANKARA - TBMM en renkli basın toplantılarından birine ev sahipliği yaptı. Ailesinin birçok üyesi gibi kendisinin de lise sona kadar çobanlık yaptığını anlatan CHP’li Orhan Sarıbal, Anadolu çobanlığı ile Cumhurbaşkanlığı çobanlığı arasında fark olduğunu söyledi.

Anadolu çobanının sürüsünde tek bir hayvanı aç bırakmadığını, ayrımcılık yapmadığını kaydeden Sarıbal, “Güttüğünü iddia ettiğiniz bu toplumda Türk, Kürt, Alevi, Çerkez onlarca ayrım var Sayın Cumhurbaşkanı. Bizim Anadolu çobanlığında bu yoktur. Biz şefkatliyiz. Dayanışma vardır” dedi.

'ANADOLU ÇOBANLIĞINI SİZE VERMEYİZ'

Bu ülkede düşene bir de siyasal iktidarın vurduğunu ileri süren Sarıbal, ihraçları, açığa almaları ve kapatmaları hatırlatarak Erdoğan’a seslendi: “Siz çoban olamazsınız. Elbette Kaçak Saray’ınızda kendi sürünüzü yapıp orada çobanlık yapabilirsiniz. Ama biz Anadolu çobanlığını size vermeyiz. Biz sürülerimizde kan kavga ölüm istemeyiz. Yapmayın. Her işin sahibi olmayın her mesleğe girmeyin. Siz işinize bakın. Gölge etmeyin bize. Cumhurbaşkanısınız. Dünyanın en zengin Cumhurbaşkanısınız. Başbakan oldunuz. Bakan, milletvekili belediye başkanı oldunuz. Evet hepsi oldunuz. En üst mevkiye kadar çıktınız. En dünyanın en zengin Cumhurbaşkanı oldunuz ama kusura bakmayın, Anadolu çobanı, bizim gibi çoban olamazsınız. Siz anayasanın verdiği yetkiler doğrultusunda kendi sınırlarınıza dönün işinize bakın Sayın Cumhurbaşkanı.”

(DUVAR)