Öztürk Yılmaz: Avrupa'dan bilerek uzaklaşıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, hükümetin bilerek Avrupa'dan uzaklaşmaya çalıştığını söyledi. Yılmaz Musul'da IŞİD sonrası dönem için Türkiye'nin bir hazırlığı olmadığını savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin AB'ye üyelik süreciyle ilgili "Hükümet başkanlık veya tek adam rejimiyle yoluna devam etmesi için Avrupa'nın bulaşmamasını istiyor ve Avrupa'dan bilerek, uzaklaşmak istiyor. Böyle bir nokta üzüntü vericidir" dedi.

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, genel merkezde basın toplantısı düzenledi. Dış politikadaki gelişmeleri değerlendiren Yılmaz, hükümetin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecini kendi iç politikası için kullandığını söyledi. Hükümetin, Avrupa'dan bilerek uzaklaşmak istediğini savunan Yılmaz, "Hükümet AB sürecini kullanarak, Türkiye'de yargıyı, orduyu, bürokrasiyi dizayn etti. İşine gelen her şeyi AB sürecine saklanarak, yapmaya çalıştı. Ondan sonra FETÖ olayı patladı. Şimdi başkanlık veya tek adam rejimiyle yoluna devam etmesi için Avrupa'nın bulaşmamasını istiyor ve Avrupa'dan bilerek, uzaklaşmak istiyor. Böyle bir nokta üzüntü vericidir. Kendi rejim tartışmasıyla ilgili bir konuda Türkiye'nin başka alanlarla ilgili bir politika değişikliğine gitmesi esasen Türkiye'nin çıkarlarına uygun olmayan bir süreci başlatacak" diye konuştu.

'IŞİD SONRASI İÇİN HAZIRLIK YOK'

Musul operasyonuna ilişkin de açıklamalarda bulunan CHP'li Yılmaz, Türkiye'nin Musul'da IŞİD sonrası dönemle ilgili bir hazırlığının olmadığını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: "Irak ve Suriye konusunu farklı kontekslerde değerlendirip, bir sonuca gidemeyiz. Bölgeyi ve bölgede olanları daha birbiriyle iletişim halinde ve birlikte değerlendirmemiz gerekiyor. Çünkü Musul'da IŞİD açısından bir kayıp, Rakka'da bir kazanıma dönüşmemeli. Şu anda Musul'da inanılmaz bir çatışma devam ediyor. Irak ordusu operasyonları yavaşlattı; çünkü IŞİD içeriden büyük saldırılar düzenliyor. Bizim Musul'da IŞİD sonrası dönemle ilgili bir hazırlığımızın olması gerekirdi. O hazırlığın olmadığını görüyoruz" (ANKARA/DHA)