HDP, BM temsilcisi ile görüştü

HDP'li milletvekillerinden oluşan bir heyet dün BM Düşünce ve İfade Özgürlüğü Özel Raportörü David Kaye ile bir araya geldi. HDP heyeti, son günlerde yaşananlara ilişkin Kaye'e bilgi verirken, BM'ye, gözaltında taciz ve işkencelere ilişkin inceleme yapmasını önerdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan ve Osman Baydemir, Birleşmiş Milletler (BM) Düşünce ve İfade Özgürlüğü Özel Raportörü Prof. David Kaye ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. TBMM'de bulunan HDP Grup Toplantı Salonu’nda dün (14 Kasım 2016) gerçekleşen görüşmede HDP'li vekiller, son dönemde partilerine yönelik tutuklamalara ilişkin heyete bilgi verdi.

Görüşmeye ilişkin HDP'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Eş Genel Başkanlarımızın, milletvekillerimizin ve bileşenimiz olan Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) belediye eşbaşkanlarının tutukluluk halleri, yargılamalardaki adaletsizlikler, kapatılan basın-yayın kuruluşları, uzunca bir süredir partimize uygulanan medya ambargosu, geçtiğimiz günlerde kapatılan 370 dernek ve bunların arasında yer alan kadın hakları, çocuk hakları üzerine çalışan, yoksullara yardım amacı güden dernekler hakkında heyete detaylı bilgiler veren milletvekillerimiz, yaşanan hak ihlalleri karşısında acil çağrı yapılmasını talep etmişlerdir."

BM'YE ÇAĞRI

Gözaltında yaşanan taciz ve işkenceler hakkında Kaye’i bilgilendiren heyet, inceleme yapmalarına izin verilmediği için bu konu üzerine çalışma yürütemediklerini belirterek, BM’den uzmanların gözaltında taciz ve işkence vakalarını incelemek üzere Türkiye’ye gelmesini önerdi. (HABER MERKEZİ)