'Rektörlük seçimleri gerginlik olmasın diye seçimler kaldırıldı'

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, rektörlük seçimlerinin gerginlik olmaması için kaldırıldığını söyledi. Kurtulmuş, AB'nin ilerleme raporunu da eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtuluş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamada bulunuyor.

Kurtulmuş. Türkiye'ye karşı sert eleştiriler içeren AB İlerleme Raporu ve AB liderlerinden gelen eleştirilerle ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:  "AB İlerleme Raporu yanlı, Türkiye'ye karşı hiç bir zaman kabul edilemeyecek ifadelerle dolu. Bu tür raporların eleştirel olması alışılmış bir şey amacı o. Ancak bu raporun amacı tamamıyla Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak. Teröre karşı zor mücadelesinde etkileyebilecek olan yanlı bir rapor. İçeriğini kabul etmediğimizi çok dostane olmadığını, belirtmek istiyorum. Kabul etmiyoruz. Avrupa Parlamentosu Başkanı sayın Martin Schulz'un açıkça tehditkar ifadelerine de anlam vermek mümkün değil.

Türkiye'yi tehdit eden, köşeye sıkıştırmaya çalışan raporları anlamak mümkün değil. Türkiye egemen bir ülkedir. 'Şunu yapmazsanız böyle yaparız' diyerek el sallayarak kimsenin Türkiye'yi hizaya sokacağını düşünmemesi lazım. Bu tür tehditkar sözleri hiç bir şekilde kabul etmiyoruz. Türkiye bu tür sözlerin bu tür anlamsız tehditlerin muhatabı değil.

'KAPIMIZ CHP'YE AÇIK'

Kurtulmuş, anayasa değişikliği çalışmaları başkanlık sistemine ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Kapsamlı anayasa değişikliği yapılabilmesi başka bir zaman bırakılacak. Şu anda üzerinde durduğumuz konu başkanlık sistemine geçişin alt yapısını yapacak olan anayasa değişikliği sistemidir. 330'u bulduğumuz an anayasa değişikliği Meclis'e gelir. 367'yi bulursan ne ala 367'yi bulsak bile millete gideriz. CHP yeni anayasa sürecinde yer almak isterse bütün görüşlerini getirebilir. Bizim kapımız da sonuna kadar açıktır."

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NE REKTÖR ATAMASI

kurtulmuş OHAL kararnamesiyle rektör seçimlerinin kaldırılmasına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne yaptığı rektör atamasına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

"Rektör seçimleri konusunda geçtiğimiz dönemlerde her rektör seçimi sırasında hemen hemen maalesef üniversitede kamplaşmalar olur. Şu tarafın adamı bu tarafın adamı diye... Rektörlük seçimi bittikten YÖK tarafından sıralama yapılıp Cumhurbaşkanı tarafından atandıktan sonra bile o tartışmalar devam ederdi. Zaten YÖK sıralıyor. Geçmişte de az oy alanın rektör seçildiği dönemler oldu. Gerginliklerin ortaya çıkmaması bakımından böyle bir KHK çıkarıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız da önüne konulan isimlerden birini seçmiş oldu.'' (HABER MERKEZİ)