Erdoğan'dan AB için referandum önerisi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AB üyelik müzakereleri için rest çekti: "Yıl sonuna kadar sabredelim ondan sonra millete gidelim." AB'den gelen açıklamalara da tepki gösteren "Terbiyesizliğe bak, 'yaptırım uygularız' diyor. Senin her yerin yaptırım olsa ne yazar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de "Milli Tarım Projesi" toplantısında yaptığı konuşmada, son günlerde Türkiye'ye yönelik yaptırımlar dahil çeşitli önerileri tartışan Avrupa Birliği'ne (AB) tepki gösterdi. AB'de tartışılan yaptırım için "Terbiyesizliğe bak, 'yaptırım uygularız' diyor. Senin her yerin yaptırım olsa ne yazar" dedi.

Erdoğan, AB üyelik müzakereleri için de rest çekti. AB üyeliği için referandum önerisi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Yıl sonuna kadar sabredelim ondan sonra millete gidelim. İngiltere bile millete gitti. İhtiyacı yoktu AB içindeydi, millet 'çıkalım' dedi çıktılar'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

BEN DE ÇOBANIM: Anadolu dünyanın en kadim tarım ve hayvancılık coğrafyası olmasına rağmen bugün her iki konuda da olmamız gereken yerden çok uzaktayız. Meralarımız var ama et fiyatları almış başını gidiyor ihtiyacımızı karşılayabilmek için ithalat yapmak zorunda kalıyoruz. Bu kabul edilebilir bir nokta değil. Azotlu gübre ile topraklarımızı mahvettik. Doğallıktan uzak tüm hastalıkların temelinde de o gübreleme yatıyor. Bu reformla birlikte biz doğal gübreye dönmek durumundayız. Şu anda sadece 30 büyükşehir belediyesi bu konularla ilgili adımını atsa kompost gübre üretimini hızlandırsa buradan çok büyük nimet elde ederiz. Enflasyon hedeflerine ulaşamamamızın en önemli nedeni gıda fiyatlarıdır. Peygamberlerin mesleği olan çiftçiliği ve çobanlığı teknolojinin tüm imkanları ile destekleyerek doğru planlama ile yönlendirme ile teşvik ederek ülkemizde hak ettikleri konuma getirmeliyiz. Çobanlık deyip hafife almayın, alan alsın. Çobanlığın felsefesini anlamayan onun psikolojisini yaşamayan insan yönetemez. Ben de bir çobanım.

İDAMI ONAYLARIM: Parlamentodan geçip bana gelirse onaylarım. Asıl onay merci millet. Bu milletin kaderi Batı'nın elinde değil.

AB TARTIŞMASI: Batı idam olmaz diyor ey Batı bu milletin kaderi sizin elinizde değil bizim elimizde. Kimsin sen ya? Bir parlamentonun başkanı nesin sen Türkiye adına ne zamandan beri karar verme yetkisine sahip oldun? Sen daha Türkiye'yi tanıyamamışsın. 'Müzakereleri durdururuz' diyor hemen kararınızı verin. Sayın Başbakan bakanlar burada ben de Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki yıl sonuna kadar sabredelim ondan sonra millete gidelim. İngiltere bile millete gitti ihtiyacı yoktu AB içindeydi millet çıkalım dedi çıktılar. Bunlar (AB) dürüst değil, sözünü tutmadı. Dürüst olanlarla yol yürüyeceğiz olmayanlarla değil. Şu terbiyesize bak 'Yaptırım uygularız' diyor senin her yerin yaptırım olsa ne yazar? Geç kalıyorsun geç biz de bu saldırıya cevap olarak onların kullandığı ne kadar hain varsa onların başını eziyoruz ezeceğiz.