MHP'li Akçay: Cumhurbaşkanı demek zaten başkan demek

MHP Grup Başkanvekili, Türkiye'nin yönetim sorunu yaşadığını kaydetti. Akçay, Cumhurbaşkanı'nın her türlü yetkiyi kullandığını ancak hiçbir sorumluluk taşımadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, yeni anayasanın ülke için gerekli olduğunu belirterek, "Ancak tartışmayı başkanlık kavramı üzerinden yapmak hatalıdır. 'Cumhurbaşkanı' demek zaten 'başkan' demektir. Yani sen, cumhursuz başkanlık mı istiyorsun? Biz, cumhursuz başkanlığa geçit vermeyiz. Bizde cumhurbaşkanı unvanı yerli yerindedir" diye konuştu.

Manisa'da konuşan Akçay şu ifadeleri kullandı:

"Şu an her türlü yetkiyi kullanan, fiili oldu bittileri yapabilen bir cumhurbaşkanı maalesef hiçbir sorumluluk taşımamaktadır. Sorumluluğu yoktur. Yapılacak yeni anayasanın nasıl yapılacağını özetleyeyim. Bütün milletimiz müsterih olsun. MHP ne diyorsa o olacaktır. Başbakanın da ifade ettiği gibi 'Devlet Bahçeli'nin lafının üzerine laf olmaz. Ne diyorsa odur' MHP'nin ne dediği çok aşikardır. Tek adım rejimine geçit yok, buna imkan vermeyeceğiz. Tek adam rejimi ülkeyi, kurumları çürüten bir yönetim anlayışıdır. Yeni anayasada MHP'nin hassasiyet gösterdiği ilk dört madde ve temel ilkeler yer alacaktır. Yasama, yargı yürütme ve yetkiyi kullanan makam sahiplerinin hukuki ve siyasi sorumluluklarının kalın harflerle altının çizildiği bir anayasa olacaktır. Yetki varsa bunun siyasi ve hukuki sorumluluğu da olacaktır. Türkiye'de şahsi ve keyfi yönetime son vermek ve kurallarla yönetilir hale getirmek zorundayız. Başka da bir çıkış noktamız kalmamıştır. MHP'nin yapmak istediği kurumları kuralları yerli yerine oturtmaktır. Eğer bunu yapamazsak önümüzdeki zaman diliminde 15 Temmuz'dan bin beter belalara hazır olmamız gerekir. Türkiye'de sorumluluk sahibi herkes aklını başına devşirmeli." (MANİSA/DHA)