HDP'li Bilgen: Önemli olan ipin uzunluğu

HDP Sözcüsü Bilgen, partilerine yönelik baskıları göğüsleyeceklerini söyledi. Bilgen "Zor zamanlarda önemli olan kuyunun derinliği değil, ipin uzunluğudur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Parti Sözcüsü ve Kars milletvekili Ayhan Bilgen, bugün Ankara Plaza Oteli'nde düzenlenen Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 7. Olağan Genel Kurulu'na katılarak bir konuşma yaptı.

Hükümetin dış politikasını eleştiren Bilgen, şunları söyledi: "Gençliklerini 'Komünistler Moskova’ya' sloganı ile geçirenler, bugün bütün umutlarını Moskova’ya bağlamış durumda. Müttefikleriyle Minbiç'e, El Bab’a girme izni almanın Putin’in önünde amuda kalkmak olduğunu düşünüyorlar. Batı ile ilişkileri en alt düzeye indirmedikleri sürece onlara istedikleri kapıyı açmayacağını iyi biliyorlar. Bunun içindir ki, başkanlık hesabının Avrupa ile ilişkiler varken mümkün olamayacağını düşünüp Irak’a girmenin hesaplarını yapıyorlar. Sorulmaz mı, 10 Kasım’da güvenlik yok diye Anıtkabir’de yürüyemeyeceksiniz, sonra da Irak’a mı yürüyeceksiniz? Siz daha Anıtkabir’de yürüyemiyorsunuz."

'DERNEKLER MÜHÜRLE AÇILMADI'

HDP'ye iktidar kanadından yapılan eleştirilere tepki gösteren Bilen, "Bazıları partimize dil uzatarak kendilerini gizlemeye çalışıyor. Bize en çok küfredenlere bir bakıyorsunuz bir kaç gün önce bir yakını Fethullahçı olduğundan tutuklanmış" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın dernekleri mühürlemesine de değinen Bilgen,  "Toplumsal hareketler, toplumsal kazanımlar kalıcıdır. Dernekler gasp edilebilir ama yasalarla kazanılmayanların mühürlerle geri alınamayacağını iyi biliriz. Dernekler mühürlerle açılmadı ki mühürlerle kapansınlar" dedi.

SEÇİM ANKETLERİ

HDP Sözcüsü Bilgen şöyle devam etti: "Kıblelerini anket firmalarına göre ayarlayanlar nasıl bir hata yaptıklarını anlayacaklar. Ama bunu sağlayacak olan, bizim çabamız, çalışmamızdır. Kendi eksiklerimizi giderip kararlılıkla yol yürüdükçe, hiçbir baskın, hiçbir rehin almanın onların istediği sonucu sağlayamayacağını onlar da göreceklerdir. Zor zamanlarda önemli olan kuyunun derinliği değil, ipin uzunluğudur. Baskıları göğüsleyecek olan örgütlülüğümüzle ilgili çalışma yaparsak, her durumda biz kazanırız. Ve öyle inanıyoruz. Mutlaka kazanacağız." (HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP hdk ayhan bilgin