AK Partili Bostan: Paralelci diye atılan memurun evinde çocuklar kalıyor

AK Parti Milletvekili Kasım Bostan Ensar Vakfı ile KAİMDER’e ait 'sevgi evleri' arasında paralel yapı' gerekçesiyle memuriyetten atılan bir şahsa ait evin de olduğunu söyledi. Bostan, Aile ve Sosyal Politikalar Fatma Betül Sayan Kaya'dan bu durumun incelenmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının 2017 yılı bütçesi görüşmelerinde TBMM’nin son raporunda bir anlamla aklanan Ensar Vakfı ile KAİMDER’e ait 'sevgi evleri'ne ilişkin uyarılarda bulundu. Piyasadan kiralanan bu evlerin sahiplerinin araştırılmasını isteyen Bostan “Mesela biliyorum, paralel yapıdan dolayı memuriyetten atılmış olan bir şahsın evi hâlâ kiralık olarak tutulmakta, çocuklar barınmakta ve buna biz kira ödemekteyiz” dedi. Bunun üzerine Bostan Aile ve Sosyal Politikalar Fatma Betül Sayan Kaya’nın “Niçin bize haber vermediniz” sorusuyla karşılaştı.

'OLUMSUZLUK OLARAK KALDI'

AK Partili Kasım Bostan’ın bütçe Meclis komisyonundaki değerlendirmeleri şöyle:

"Kimsesiz çocuklar ve yetiştirme yurtları, bu konu daha önce, 2000’li yıllardan önce toplumun gündemine ve toplumun önüne hep olumsuzluklar olarak çıkardı. İşte, 'Yetiştirme yurtlarında şöyle olay oldu, şöyle kötü olaylar oldu' şeklinde hep bu çocuklar ve bu kurumlar toplumun zihninde bir olumsuzluk olarak kaldı ama 2000’li yıllardan sonra bu alanlarda yapılan çalışmalar ve bu koğuş sisteminden sevgi evlerine dönüştürülmesi ve bu çocukların toplum içerisine sokulması, apartmanlarda komşuluk ilişkileri içerisinde yetiştirilmeleri bu kurumların ve bu çocukların toplumda olumsuz anılmasını sildi diye düşünüyorum ve çalışmalardan dolayı da Bakanlığımızı gerçekten tebrik ediyorum."

Karaman raporunda Ensar ve KAİMDER yokKaraman raporunda Ensar ve KAİMDER yok

BU EVLER KİMLERDEN KİRALANDI?

AK Partili Kasım Bostan, daha sonra şunları dile getirdi: "Ama başka bir şeyi daha burada dikkatlerinize sunmak istiyorum; bu da, şimdi biz bir paralel yapıyla mücadele içerisindeyiz ve sizin kurumunuzda da ciddi anlamda bu yapılanma vardı ve bu çalışmayı yürütüyorsunuz ve bu sevgi evleri de piyasadan kiralanmış evler bunlar ve Türkiye genelinde de sayılarının bir hayli çok olduğunu düşünüyorum ve bu evler kimlerden kiralandı, bu evlerin sahipleri kim ve bu paralel yapıya sahip olan insanların evleri mi bu konuda bir araştırma yapmanızı ve ben mesela biliyorum, paralel yapıdan dolayı memuriyetten atılmış olan bir şahsın evi hâlâ kiralık olarak tutulmakta, çocuklar barınmakta ve buna biz kira ödemekteyiz, Türkiye genelinde bu tür şeyler vardır diye düşünüyorum ve bu yönüyle de konunun incelenmesini arzu ediyorum."

Karaman'dan öteye gidemedilerKaraman'dan öteye gidemediler