Erdoğan: Hoşgörüsüzlük veba gibi yayılıyor

Belarus'ta cami açılışı yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tahammülsüzlükten yakındı: Avrupa'nın ülkelerinin bir kısmında hoşgörüsüzlük, tahammülsüzlük, kendinden olmayanı düşman görme gibi hastalıklar adeta veba gibi yayılıyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus Minsk Camii'nin açılışını yaptı. Erdoğan, cami açılışında yaptığı konuşmada, inanç farklılıklarına hoşgörü konusunda Avrupa ülkelerini eleştirdi.

Belarus Minsk Camii'nin açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko'nun yanısıra bakanlar ile Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı, ESAS Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı da katıldı.

Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, tarihi bir ana şahitlik ettiklerini söyledi. Mülteci sorunu ve inanç farklılıklarına hoşgörü konusunda bazı Avrupa ülkelerini eleştiren Erdoğan, "Avrupa'nın ülkelerinin bir kısmında hoşgörüsüzlük, tahammülsüzlük, kendinden olmayanı düşman görme gibi hastalıklar adeta veba gibi yayılıyor. Sırf kimliği, kılık kıyafeti, inancı farklı oluğu için insanlar, ayrımcı politikaların şiddetin muhatabı olabiliyor. Bilhassa canlarını kurtarmak, kendilerine güvenli bir gelecek kurabilmek için dünyanın çalkantılı bölgelerinden kaçan mazlumların Avrupa kapılarına dayandıklarında yaşadıkları dramları hepimiz izliyoruz. Türkiye olarak 6 yıldır Suriye ve Irak'tan ülkemize gelen mültecileri buradan anlatacak değilim. Onlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor edeceğiz" ifadelerini kullandı.

(MİNSK-DHA)