CHP 'Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz' mitingleri düzenleyecek

Anamuhalefet, iktidarın suç duyurusunda bulunduğu HDP ve Cumhuriyet bildirisine sahip çıkıyor. Karara göre parti örgütleri sokakta propagandaya başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhuriyet Halk Partisi’nde Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen altı saatlik parti meclisi toplantısı sona erdi. AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın suç duyurusunda bulunduğu CHP parti meclisi bildirisiyle ilgili iki karar alındı.

Habertürk’ten Ömer Topsakal’ın haberine göre, dava süreci için Genel Merkez’de bir komisyon kurularak ortak savunma metni hazırlanacak. Yargı kanadından mahkemeye davet geldiğinde de; duruşmaya tüm parti meclisi üyeleri katılacak. Kaynaklar, savunma metninin bazı görsel unsurlarla da destekleneceğini söylüyor.

CHP örgütleri bildiriyi sokağa inerek de savunacak. "Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz" mitinglerinin ilkinin nerede olacağı henüz kesinleşmese de; kasım ayı sonunda yapılması planlanıyor.

CHP 3 bin 896 üyesini partiden attıCHP 3 bin 896 üyesini partiden attı

Mitinglerde bildirinin yanı sıra, neden başkanlık sistemine karşı çıkıldığı ve parlamenter sistemin nasıl güçlendirilebileceği anlatılacak. (HABER MERKEZİ)