AK Partili Aktay: Biz saftık, 'FETÖ'yü CHP biliyordu

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan önce partisinden kimsenin 'FETÖ'yü bilmediğini iddia eden Aktay 'Kılıçdaroğlu yargılanmalı' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 17 Aralık'tan sonra ‘FETÖ'yle işbirliği yaptığını ileri süren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay "Biz hadi saftık bilmiyorduk ama sen biliyordun onların terör örgütü olduğunu. Aslında dokunulmazlığın olmasa şu anda sadece bu konular yargılanmayı hak eden konular" ifadelerini kullandı.

Aktay, CHP'nin HDP ve Cumhuriyet operasyonlarını eleştirdiği Parti Meclisi bildirisi için ise "skandal bir faaliyetidir" dedi.

HDP milletvekillerinin tutukluluk sebebini Kılıçdaroğlu'nun da bunu bildiğini belirten Aktay "Zannediyorum kendine göre başka türlü bir yatırım yapıyor veya başka bir siyasete oynuyor" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

CHP Parti Meclisi bildirisinde eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ile HDP milletvekillerinin tutuklanmasıyla ilgili olarak “Milletvekillerinin tutuklanması Anayasa ve AYM içtihatlarına aykırıdır. AKP, bugün de Meclis’teki milletvekillerini tutuklatarak teröre hizmet etmektedir” denmişti.

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonda gazetenin dokuz yazar ve yöneticisinin tutuklanmasına da değinilerek, “Cumhuriyet gazetesine yönelik hukuksuz ve akıl dışı dava bir an önce sona ermelidir. Tutuklu gazetecilerin tamamı serbest bırakılmalıdır” ifadeleri kullanılmıştı. (HABER MERKEZİ)