Başbakan Yıldırım, Bahçeli'yle başkanlığı konuşacak

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yarın yeni anayasa ve başkanlık görüşmeleri için biraraya gelecek. Yıldırım, referanduma gidebilmek için 330 milletvekilinin oyuna ihtiyaçları olduğunu belirterek, "MHP'nin katkısı gerekiyor. Her iki seçenek de masada" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından yarın da Başbakan Binali Yıldırım'la biraraya gelecek. Görüşmeye ilişkin bilgi veren Yıldırım, yeni anayasayla ilgili daha somut ve net düşüncelerini karşılıklı aktarma fırsatı bulacaklarını söyledi.

Yeni anayasa ve başkanlık için iki alternatifin masada olduğunu belirten Yıldırım, "Tabiatıyla anayasa değişikliğini halk oyuna götürmek için 330 kabule ihtiyaç var. MHP’nin katkısı gerekiyor" dedi.

CHP'ye de sürece katılma çağrısı yapan Yıldırım, "Biz hâlâ vakit olduğunu imkan olduğunu düşünüyoruz. CHP’ye de çağrımızı yeniliyoruz. Gelin bu dönüşümde yeni anayasa sürecinde siz de katkı koyun. Bu onur, bu şeref hepimize ait olsun. Yenikapı ruhu hiçbir zaman bitmez. Yenikapı ruhu CHP’nin gönülsüz olmasıyla bitmez" açıklamasında bulundu.

(HABER MERKEZİ)