Torunlar'da Kürkçü ve Tanal'a hapis istendi!

Torunlar İnşaat'ta yaşanan asansör kazasının ardından inşaat alanında düzenlenen protesto gösterisi nedeniyle HDP'li Ertuğrul Kürkçü ve CHP'li Mahmut Tanal'a 7 yıla kadar hapsi istendi!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve CHP Milletvekili Mahmut Tanal hakkında, 2014'te Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasının meydana geldiği şantiyenin önündeki protesto gösterisinde, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etme" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarını işledikleri iddiasıyla yedişer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, Tanal ve Kürkçü'nün güç kullanılarak kolluk kuvvetini engellemesine ilişkin olayın tutanağının gönderilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilerek, şüpheliler hakkında yeterli maddi delillerin ve haklı hukuki sebeplerin bulunduğuna dair kanaate ulaşıldığı vurgulandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Ertuğrul Kürkçü ve Mahmut Tanal "şüpheli", Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü de "ihbarcı" sıfatıyla yer aldı. İddianamede, 6 Eylül 2014'te Şişli'de inşaatı devam eden ve Torunlar Firması'na ait alandaki asansörün düşmesi sonucu 10 kişinin hayatını kaybetmesi olayını ilişkin yapılan protestolara yer verildi. Çeşitli siyasi parti, sendika, dernek ve sivil toplum kuruluşlarına mensup kişi ve grupların çağrısıyla 7 Eylül 2014'te olayın meydana geldiği yerde toplanan kalabalık içinde Tanal'ın, TOMA üzerine çıkarak, araç kullananların görev yapmasına müsaade etmediği, milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile orada bulunan sendika temsilcilerinin de kolluk kuvvetini engellediği savunulan iddianamede, olayın tutanağının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi.

'Torun'lar niye 32 kat merdiven çıkar?'Torun'lar niye 32 kat merdiven çıkar?

KÜRKÇÜ: SORUŞTURMA ERTELENSİN

İddianamede, bazı şüpheliler hakkında TOMA'nın zarar görmesi, kolluk görevlisinin yaralanması, bir özel bankanın ATM cihazının zarar görmesi ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten dava açıldığı anımsatıldı. Tanal'ın savcıya verdiği ifadede, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep ettiği belirtildi. Kürkçü de savcılığa sunduğu dilekçede, milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi olduğu için yasama sorumsuzluğu ve dokunulmazlığı bulunduğunu, AKPM üyeliği sona erene kadar ifadeye çağrılma dahil hiçbir işlem yapılamayacağını, soruşturmanın üyeliğinin sona erene kadar ertelenmesi gerektiği görüşünü ilettiği kaydedildi.

Savcılık Tanal ve Kürkçü'nün, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından ayrı ayrı 2 yıl 2 aydan yedişer yıla kadar hapis cezasına mahkum edilmelerini istedi. (HABER MERKEZİ)

Torunlar davası TOKİ'ye uzandı!Torunlar davası TOKİ'ye uzandı!