Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Bedelini ödersiniz

CHP PM'nin yayınladığı bildiriye tepki gösteren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Herkes haddini bilecek. Bu ülkede vatana ihanet edenlerin bu ülkede terör estirenlerin avukatlığına soyunanlar bunun bedelini ödemek zorundadır, hesabını vermek zorundadır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bulvar, üst geçit, çevre düzenlemesi ve bina ışıklandırması gibi altyapı hizmetlerinin açılışı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakanı Binali Yıldırım'ın katımıyla yapıldı. Törende konuşan Erdoğan, hayata geçirilen hizmetleri anlattıktan sonra muhalefet partilerine eleştiriler yöneltti.

Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

1.9 MİLYARLIK ALTYAPI YATIRIMI: Büyükşehir Belediyemizin tamamladığı Yavuz Selim Bulvarı ve 88 projenin resmi açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Toplam yatırım bedeli 1 milyar 955 milyon TL'yi bulan eserlerin Başkentimize hayırlı olmasını diliyorum.  88 hizmet arasında 1.100 kilometre cadde bulvar, köprüler, 4 buçuk milyon ton asfalt serimi de yer alıyor. Çok sayıda çevre düzenlemesi, hizmet binası bulunuyor. Açılışını yaptığımız eserlerin en önemlilerinden biri Yavuz Sultan Selim Bulvarı'dır. Keçiören Ankaramızın ikinci büyük ilçesidir.

Ak Parti ve Erdoğan'dan CHP bildirisi için suç duyurusuAk Parti ve Erdoğan'dan CHP bildirisi için suç duyurusu

HERKES HADDİNİ BİLECEK: Bugün hak için, halk için ne yaptın, bu soruyu kendimize sormakla mükellefiz. Bizim siyaset felsefemizin temeli işte budur. 1994 yılından beri sorumluluk üstlendiğimiz her alanda elde ettiğimiz başarıların sırrı da budur. Yoksa kalkıp bildiriler yayınlamak suretiyle bu ülkenin Cumhurbaşkanına, bu ülkenin hükümetine saldırmak hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Ondan sonra da 'niye yargıya gidiliyor.' Eee nereye gidilecek? Herkes haddini bilecek. Bu ülkede vatana ihanet edenlerin, terör estirenlerin avukatlığına soyunanlar bunun bedelini ödemek durumdalar, hesabını vermek durumundadır.

BOYNUMUZUN BORCU: Bu millet gücünü haktan alan ve sevdiğini Allah için seven bir millet. Tüm Ankara 15 Temmuz'da tarihe geçecek bir destan yazdı. Ankara gazilik ve kahramanlık ünvanlarını ziyadesiyle hak ediyor. Şehit ve gazilerimizin aydınlattığı bu yolda hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Bu mücadeleden başarıyla çıkmak boynumuzun borcu haline gelmiştir.

Kılıçdaroğlu: 3 örgüte destek verdilerKılıçdaroğlu: 3 örgüte destek verdiler

AMAÇ TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESMEK: Türkiye'nin önüne sıra sıra dizilen terör örgütleri kimi zaman nöbetleşe kimi zaman birlikte hep birlikte kendilerine verilen görevi yerine getiriyor. Terör örgütlerine verilen vazife Türkiye'nin önünü kesmek, moralini bozmak, enerjisini tüketmektir. Türkiye ne zaman hayırlı bir adım atmaya kalksa ortalık toza dumana boğuluyor. DAEŞ 11-12 yıldır Irak'ta, 4.5 yıldır da Suriye'de faaliyet gösteriyor. FETÖ ise 3 yıldır tüm gücüyle ülkemize ve milletimize karşı savaş ilan etmiş durumda. Bu örgütlerin Türkiye'ye saldırmaları tesadüf değildir. Bu örgütler ideolojik olarak bir araya gelemez ama aynı senaryoda yer almaktan rahatsızlık duymuyor. Yıllarca ibadet diyerek milleti kandıran FETÖ'nün bir katil sürüsü beslediğini 15 Temmuz'da gördük. Bu milletin evladına bunlar ölüm yağdırdılar. Bölücü örgüt de lafa gelince demokrasi, hakkı, hukuku hiç ağzından eksik etmez ama döktüğü kanın haddi hesabı yok. DEAŞ'ın verdiği zararı ise haçlı seferleriyle ölçebiliriz.

NE MENEM BİR ANAMUHALEFET: Anamuhalefet partisinin bildirisinde, kalkıyor sarayı ve iktidar partisini ne yazık ki 'DEAŞ'a ve diğer terör örgütlerine yardım yataklık yapıyor' diye suçlama yoluna gidiyorlar. Bunlar ne menem bir anamuhalefet? Böyle bir anlayış olabilir mi? Yani DEAŞ'a karşı bu mücadeleyi en kararlı şekilde vereceksin ve üstelik sen de bir bildiri yayınlayıp burada yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış kabilinden, bizi bastırmaya kalkacaksın.

CHP'den HDP ve Cumhuriyet bildirisiCHP'den HDP ve Cumhuriyet bildirisi

BATI NE DER, HİÇ ALDIRIŞ ETMEYİN: Batı ne der, şurası ne der, burası ne der; hiç aldırış etmeyin. Allah ne der, ona bakınız. Biz buna bakıyoruz. Türkiye'yi, Türk milletini hala anlamak istemeyenler için buradan bir kez daha tekrar edeyim. Bu milleti bölemeyeceksiniz. Bu bayrağı indiremeyeceksiniz. Bu ezanları susturamayacaksınız. Bu vatanı parçalayamayacaksınız. Bu devleti yıkamayacaksınız. Yurdumuzun üstünde tüten en son ocak sönene kadar bu kararımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bu yoldan dönmeyeceğiz. Hep ne diyoruz: 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet'. Biz Suriye'de, Irak'ta bunun için varız. Biz dünyanın neresinde olursa olsun tüm mazlumların, mağdurların yanında bunun için varız

(HABER MERKEZİ)