Ankara: AB itibarını kaybetti

Dışişleri Bakanlığı AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisinin açıklamalarını eleştirdi. Açıklamalara tepki gösteren bakanlık, AB'nin itibarını kaybettiğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin açıklamalarına tepki gösterdi. Açıklamanın kabul edilemez olduğunu belirten bakanlık, AB'nin inandırıcılığını ve itibarını yitirdiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı, AB'nin darbe girişiminin ardından beklenen desteği vermediğini ve ön yargılı tutum sergilediğini savundu. AB "terörizmle mücadele" konusunda Türkiye'nin hassasiyetlerini anlamamakta ısrar ettiğini belirten bakanlık açıklaması şu şekilde devam etti:

"PKK'ya açıkça silahı bırakma çağrısı yapamayan, teröristlerin serbestçe ülkelerinde dolaşmalarına ve Türkiye aleyhine propaganda ve eylemlerini yürütmelerine ses çıkarmayan ve hatta PKK'nın Avrupa Parlamentosu koridorlarında sergi açmasına müsaade eden, Türkiye söz konusu olunca terörizmi silahlı mücadele şeklinde yansıtan kararlara imza atan AB esasen Türk milleti nezdinde terörle mücadele konusundaki inandırıcılığını ve itibarını kaybetmiştir. Bu sebeple, bu tür açıklamaların bizim açımızdan bir değeri bulunmamaktadır." (DHA)

AB: Türkiye ile diyaloğu sürdürmeye hazırızAB: Türkiye ile diyaloğu sürdürmeye hazırız

Almanya: Türkiye'de yaşananlar AB'yle ilişkilere yansıyacakAlmanya: Türkiye'de yaşananlar AB'yle ilişkilere yansıyacak

AB'den Türkiye'ye tarihin en sert eleştirisi geldiAB'den Türkiye'ye tarihin en sert eleştirisi geldi

Mogherini ve bakanlar HDP'yi görüştüMogherini ve bakanlar HDP'yi görüştü

AB'den HDP açıklaması: EndişeliyizAB'den HDP açıklaması: Endişeliyiz