Ak Parti ve Erdoğan'dan CHP bildirisi için suç duyurusu

AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Parti Meclisi'nin yayınladığı bildiri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Parti Meclisi'nin yayınladığı bildiri için suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuyla ilgili ilk açıklama AK Parti'den geldi.

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, CHP'nin Parti Meclisi bildirisi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu. Gül, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "CHP'nin PM bildirisine karşı AK Parti olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur" dedi.

Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Bedelini ödersinizErdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Bedelini ödersiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi (PM) üyeleri hakkında, 6 Kasım'daki PM toplantısının ardından yayımlanan bildiride kullanılan ifadeler nedeniyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret"ten suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'ın suç duyurusuna Kılıçdaroğlu'ndan yanıtErdoğan'ın suç duyurusuna Kılıçdaroğlu'ndan yanıt

GEREKÇE CUMHURBAŞKANLIĞI'NA HAKARET

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, CHP PM toplantısının ardından yayımlanan bildiride Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı "ağır hakarette bulunulduğu" bildirildi.

PM toplantısının ardından yayımlanan bildirinin şikayete konu bölümlerine yer verilen dilekçede, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunun işlendiği belirtildi. Suç duyurusunda, söz konusu bildiride yer alan, "FETÖ, PKK ve IŞİD terör örgütlerine yardım ve yataklık eden Saray... ve AKP yöneticileri, demokrasimize ve ülkemizin bekasına yönelik en büyük tehdittir. Bu tehdit yurttaşlarımıza demokratik direnme hakkını da vermektedir" açıklamalarına karşılık, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olarak FETÖ elemanlarının devlet yönetiminin her kademesine yerleştirilerek, ülkemizi bilinçli ve planlı bir şekilde darbe ortamına sürüklemek, 'FETÖ ile mücadele' adı altında saray darbesi gerçekleştirmek, FETÖ, PKK ve IŞİD terör örgütlerine yardım ve yataklık etmek gibi akıl, izan ve insaf dışı suçlamalarda bulunulmuştur" ifadelerine yer verildi.

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileriyle HDP milletvekillerinin tutuklanmasının ardından olağanüstü toplanan CHP Parti Meclisi'nin bildirisini, bu gün hem Başbakan Binali Yıldırım hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sert ifadelerle eleştirmişti. (HABER MERKEZİ)

CHP'den HDP ve Cumhuriyet bildirisiCHP'den HDP ve Cumhuriyet bildirisi

Başbakan'dan HDP açıklaması: Tutuklanmasını biz de arzu etmeyizBaşbakan'dan HDP açıklaması: Tutuklanmasını biz de arzu etmeyiz