Sebahat Tuncel için kınama

Sebahat Tuncel’in tutuklanmasına Diyarbakır'dan tepki geldi... Tuncel, HDP gözaltıları protestosu eyleminde gözaltına alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanları ve HDP'li 7 milletvekilinin tutuklanmasını protesto eyleminde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in tutuklanması yapılan basın toplantısıyla protesto edildi.

DBP Genel Merkezi Danışma Bürosu’nda yapılan toplantıya DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, HDP milletvekilleri ve Kongreya Jinên Azad (KJA) yöneticileri katıldı.

'BİR DARBE VAR...'

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "7 Haziran seçiminden bu yana Türkiye darbe ile yönetiliyor" dedi. Yüksek, konuşmasında şunları söyledi: "7 Haziran seçiminden bu yana bir darbenin devam ettiğini ısrarla söylemek zorundayız. OHAL yönetimi değil, bir darbe yönetimi söz konusudur. Türkiye bir cunta yöntemi ile yönetiliyor. Son bir yılda binlerce üyemiz, yöneticimiz, kamu emekçisi, öğretmenler gözaltına alınıp tutuklandı. Ya da bu arkadaşlarımız görevden uzaklaştırıldı. Türkiye kamuoyunun da bu gerçeği görmesi gerekir. Bir darbe var ve bu darbeyi de AKP yönetimi yapıyor. Sosyal medya ve tüm medya kuruluşlarını bize kapatmışlar. Objektif yayın yapan tüm dergiler, TV’ler, ajanslar kapatıldı. Ama bizler de bu engellemelere karşı ev ev sokak sokak gezip bu süreci anlatacağız. Darbenin ana odağında Kürt halkı var. Kürt halkının iradesi kırılmak isteniyor. Çünkü AKP şu kanaate vardı: Kürt halkı özgürlük mücadelesini koruduğu sürece istediğim gibi at koşturamam. Şu ana kadar 30 belediye eş başkanımız görevden uzaklaştırılıp kayyım atandı. HDP’ye dönük saldırı ile de 4 Kasım darbesiyle meclis dışına atılmak isteniyor."

'BU KADAR BASKI KALDIRILMAZ'

Hükümetin 'bu toprakların geçmişinden hiç ders almadığını' da söyleyen Yüksek 106 belediyesi olan bir parti eşbaşkanının darp edilmesinin 'çirkinlik' olduğunu belirtti. Kamuran Yüksek, "Eşbaşkanımızın gözaltına alınması ahlaksızcaydı, topluma gözdağı verircesine bir parti genel başkanını gözaltına alıp tutukluyorsunuz. Türkiye toplumunun da bu seviyesiz yönetim tarzını göreceğine ve buna karşı tutum alacağına inanıyorum" dedi.