EMEP'ten CHP'ye 'birlik' ziyareti

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Görüşmede gündemdeki gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette HDP milletvekillerinin tutuklanması, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyon ve güncel gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmeye CHP Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan ve MYK Üyesi Levent Tüzel de katıldı.

'HDP OPERASYONU ÜZERİNDE CHP DE SIKIŞTIRILIYOR'

Evrensel gazetesinin haberine göre, EMEP heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kendisinin ve partililerin uğradığı saldırılar nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaşanan tutuklamalar ve OHAL uygulamalarına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede, CHP Parti Meclisi sonuç bildirgesi de gündeme geldi.

HDP'ye yönelik operasyon üzerinden CHP’nin de sıkıştırılmak istendiğini belirten EMEP heyeti, CHP’ye toplumdaki beklentiye uygun olarak toplumsal muhalefet içerisinde yer alması çağrısında bulundu. Bunun için toplumsal muhalefet güçlerinin bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunması gerektiği dile getiren EMEP heyeti, CHP’ye önemli bir rol düştüğünü kaydetti.

'CHP-HDP BLOĞU ALGISINI DOĞRU BULMUYORUZ'

Taksim ve Gündoğan mitinglerindeki birlikteliğin önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, partisinin Adana mitinginde de aynı birlikteliği göstermeyi hedeflediklerini söyledi.

CHP Parti Meclisi’nin sonuç bildirgesinde altı çizildiği şekilde bir mücadeleyi örmeye başlayacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, AK Parti-MHP bloğuna karşı CHP-HDP bloğu gibi bir algı yaratılmasını doğru bulmadığını ve böyle anlaşılacak girişimlerin yanlış sonuçlar doğuracağı yönünde görüşlerini EMEP heyetine iletti.

'BİRLİKTE MÜCADELE KONUSUNDA NELER YAPABİLECEĞİMİZİ KONUŞTUK'

Görüşmeyle ilgili konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan “Siyasal gelişmelerin giderek tek adam, tek parti diktatörlüğüne doğru ilerlediğine dair karşılıklı hemfikir olduğumuzu gördük. Sadece kaygılarımızı paylaşmadık. Siyasi sorumluluklarımız da var. Halkın siyasi partilerden beklentileri var. Emek, demokrasi ve barış güçleri olarak birlikte mücadele konusunda neler yapabileceğimizi konuştuk, bu konudan iyi niyet beyanlarımızı paylaştık” dedi.