Başbakan'dan HDP'ye çağrı: Meclis'e gelin

Başbakan Binalı Yıldrım, Meclis çalışmalarını durdurma kararı alan HDP'ye çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Başbakan Binali Yıldırım Bayburt'ta konuştu. Meclis çalışmalarını durdurma kararı alan HDP'ye seslenen Başbakan Yıldırım, "Yol yakınken bu yanlıştan dönün kardeşim. Gelin Meclis'e, ne diyecekseniz Meclis'te söyleyin" dedi.

HDP'nin Meclis faaliyetlerine katılmama kararının 'millete saygısızlık' diye niteleyen Yıldırım, "Siz milli iradeyi tanımazsanız millet de sizi tanımaz. Yol yakınken bu yanlıştan dönün" dedi.

'YOL YAKINKEN DÖNÜN'

Başbakan, şunları söyledi: "Meclis'e gitmeyeceklermiş. Zaten çok da gelmiyorlar ya. Ara sıra geliyorlar. Millet, vekilini seçip Ankara'ya gönderiyor, niye git Meclis'e ihtiyacımız olan kanunları çıkart. E şimdi milletten vekaletten aldınız, biz milletten aldığımız vekaletin gereğini yapmayacağız. Aynı okulu kıran öğrenciler gibi. Meclis'e gidecek milletin verdiği görevleri yapacaklar. 'Ben Meclis'e gitmiyorum' derseniz millete saygısızlık yapmış olursunuz. Meclis'e gitmezseniz millet de size gereğini yapar. Siz milli iradeyi tanımazsanız, millet de size gereğini yapar. Onun için yol yakınken bu yanlıştan dönün kardeşim. Gelin Meclis'e ne diyecekseniz her şeyi söyleyin. Mesele konuşmak değil. Mesele fikrini ifade etmek değil. Mesele siyaseti kalkan olarak teröre karşı kullanmaktır. Hiçbir siyasetçi konumunu kullanarak teröre kalkan olamaz."

HDP, Meclis çalışmalarını durdurma kararı aldıHDP, Meclis çalışmalarını durdurma kararı aldı

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Yıldırım, Erzincan'daki açılış törenindeki konuşmasında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasiye sahip çık" çağrısına yanıt verdi. Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Demokrasiye sahip çıkın.' Ey Kılıçdaroğlu; demokrasiye elbette sahip çıkacağız. Demokrasiye birlikte sahip çıkacağız ama demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım. Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur" diye konuştu.

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ülkenin her yanında bilumum şer odaklarıyla amansız mücadele diyoruz. Bu mücadelede her gün yeni başarılar elde ettikçe bazılarının nasırına bastığımızı biliyoruz. Ciyak ciyak bağırıyorlar… Ses veriyorlar. Ne yaparsanız yapın bir tek terörist kalmayana kadar bu mücadele devam edecek. İçerideki ve dışarıdaki destekçilerin heveslerini kursaklarına bırakana kadar devam edeceğiz." (DHA)

HDP'nin 'Meclis' kararı ne anlama geliyor?HDP'nin 'Meclis' kararı ne anlama geliyor?