Demirtaş 'müşahade' odasında

HDP Eş Genel Başkanı Edirne F Tipi Cezaevi'nde geceyi müşahade odasında geçirdi. Önümüzdeki günlerde uygun bir odaya alınacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Edirne F Tipi cezaevinde geceyi, müşahade odasında geçirdi. Cezaevi yönetiminden bir talepte bulunmayan Demirtaş'ın bir süre daha aynı odada tutulacağı ve daha sonra uygun bir odaya nakledileceği belirtildi. Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve milletvekilleri de avukatlarıyla görüştü.

Selahattin Demirtaş'ı bugün avukatları eski milletvekili Aysel Tuğluk ile Levent Pişkin ve Pınar Akdemir, Edirne F Tipi Cezaevi'nde ziyaret etti.

Demirtaş'ın tutuklanmasının ardından bugün HDP Edirne İl Başkanı Beşir Belke, parti yöneticileri ile birlikte il binasında basın toplantısı düzenledi. Edirne'de trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi üzerinde yapılması planlanan basın toplantısı valiliğin izin vermemesi üzerine parti binasına alınırken, polis cadde üzerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Görevli polislere plastik kelepçelerin de dağıtıldığı görüldü. Polis, HDP ile aynı cadde üzerindeki AK Parti il binasında da önlem aldı. HDP Edirne il binasına, 'Eş Başkanıma Dokunma' yazılı pankart asıldı. İl Başkanı Beşir Belke, Selahattin Demirtaş ve diğer partili milletvekillerinin serbest bırakılmasını isteyerek, hükümeti eleştirdi. Toplantıya katılan partililer, "Direne, direne kazanacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları attı.

Demirtaş helikopterle Edirne'ye götürüldüDemirtaş helikopterle Edirne'ye götürüldü

'MİLLETVEKİLLERİNİN NEREYE GİTTİĞİNİ TESPİT EDEMEDİK'

HDP İstanbul Hukuk Komisyonu Üyesi avukat Veysi Eski, Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, milletvekilleri Ferhat Encü, Gülser Yıldırım, İdris Baluken, eski milletvekili Ayla Akat Ata ile HDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı ile görüştü.Veysi Eski, HDP'lilerin üç kişilik odalarda tek kişi olarak tutulduklarını aktardı.

Müvekkillerinin kaçırılır gibi uçaklarla Marmara Bölgesi'ne getirildiğini söyleyen Eski, "Bu müvekkillerimizle birlikte gelen diğer milletvekillerinin nereye gittiğini henüz biz de tespit edebilmiş değiliz. Kandıra 1 No'lu F Tipi'nde Ferhat Encü, Figen Yüksekdağ ve Gülser Yıldırım bulunmakta. 2 No'lu F Tipi'nde de HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken bulunmakta" dedi.

BAKANLIKTAN TEK KİŞİLİK ODA TALİMATI

Müvekkillerinin operasyonu "siyasi soykırım" olarak değerlendirdiğini belirten Veysel Eski, "Ankara'da Adalet Bakanlığı'ndan cezaevine gelmiş bir yazı üzerine müvekkillerimiz tek kişi odalarda tutulmakta" şeklinde konuştu. (DHA)