HDP'liler Meclis grubuna giremedi

TBMM’de HDP Grup Başkanvekilleri, grup toplantı salonu ve personelinin bulunduğu ikinci katta arama yapıldığı öne sürüldü. Parti sözcüsü Ayhan Bilgen bu sabah grup odalarına giremediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Eşbaşkanları  Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'la milletvekillerinin dün gece yarısı gözaltına alınmasının  ardından gözler TBMM’ye çevrildi. HDP çalışanları ve milletvekillerinin bir kısmı erken saatte TBMM’ye gelerek gün içerisinde yapılacak programı şekillendirdi. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Meclis'teki grup odalarına girmeyi başaramadıklarını söyledi. Bilgen, "Bu basın toplantısını saat 10.00  Genel Merkezimizde yapamadığımız için buradayız. Dün gece gözaltılardan sonra grup başkanvekilimizi  Genel Merkezimizi basarak gözaltına aldılar. Sabah basın toplantısı yapma istemimize karşın genel merkezimiz abluka altında. Yurt dışından temsilcileri bile ulaşmadı. Parti grup odalarımıza bile sabah girmemize izin verilmedi. Anahtarlar verilmedi" dedi.

HDP'nin yaptırılmayan açıklamasıHDP'nin yaptırılmayan açıklaması

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Duvar’a, “Bu zulmü asla kabul etmeyeceğiz, zulüm döner sahibini bulur” dedi. HDP’ye yapılanları ‘çılgınlık hali’ olarak nitelendiren Özsoy, legal demokratik siyasetin tamamen ortadan kaldırılmak istediğini söyledi.

HDP’nin Türkiye’de yaşayan herkes için bir umut olduğunu savunan Özsoy, “İktidar Türkiye’nin önüne kocaman bir karanlık koymuştur; HDP’ye yönelik bu saldırı konusunda sonuna kadar direneceğiz” dedi.

AB'den HDP açıklaması: EndişeliyizAB'den HDP açıklaması: Endişeliyiz

TBMM Dışişleri Komisyonu ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyesi olan Özsoy’un telefonları yurt içinden ve yurt dışından bilgi almak için isteyenlerin aramalarıyla hiç susmadı.

POLİS ARAMASI MI?

TBMM’de HDP grup başkanvekilleri, grup toplantı salonunun ve personelinin bulunduğu ikinci katta polis araması yapıldığı öne sürülüyor. Erken saatte grup katında temizlik yapan çalışanın odaların anahtarlarını her zamanki yerinde bulamadığı, uzun aramalardan sonra girilen odalarda büyük dağınıklık olduğu belirtildi.

HDP'li vekiller: Yarın geç olabilirHDP'li vekiller: Yarın geç olabilir