Baydemir'den Erdoğan'a çağrı

TBMM’de HDP'liler basın toplantısı düzenledi. Osman Baydemir, "Erdoğan’a çağrımdır; bizi gözaltına almak değil, mengene koysan, lime lime doğrasan da özgürlük talebinden asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM’de HDP sözcüsü Ayhan Bilgen’le basın toplantısına katılan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, “Ortada hukuki bir süreç yok. Gözaltıların hukuki gerekçesi nedir, sorusunun bir anlamı yok. Bu bir hukuk süreci değildir. Bu bir darbe sürecidir. Siyasi bir darbe operasyonudur” dedi. HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir de “Erdoğan’a çağrımdır; bizi gözaltına almak değil, mengene koysan, lime lime doğrasan da özgürlük talebinden asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

'DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILIRKEN DARBE SÜRECİ DEMİŞTİK'

Mithat Sancar’ın değerlendirmeleri şöyle:

"Dokunulmazlıkların kaldırılmasında bunun darbe sürecinde yeni bir dönemeç olacağını söylemiştik. Maalesef farklı hesaplarla bu çağrımıza meclis içinden destek gelmedi. Burada yapılan şey 1 Kasım'da denenen şeydi. Darbeyle bizi meclisin dışında bırakmaktı. Bütün darbelere bakın; öncelikle meclisi ve siyasi partileri kapatmıştır. Vekil ve siyasileri içeri almışlardır. Ne farkı var? 12 Eylülde bile bu olmadı. 15 Temmuz'da bu Meclise atılan bombalar ile bugün partimize yapılan operasyon arasında zerre kadar fark yoktur. Bugün Meclis'e, demokratik siyasete, ülkenin kalbine bombalar atılıyor. Bu bombalara sessiz kalırsak diktatörlük rejimi tamamen kurumsallaşacaktır.

'BURADA 4 VEKİLİZ, BİRAZDAN HİÇBİRİMİZ OLMAYABİLİRİZ'

Bizi yıldıracaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. HDP'de hiçbir vekil, hiçbir parti görevlisinin boyun eğmesi söz konusu olmaz. Tek kişi kalana kadar demokratik siyaseti sürdüreceğiz. Şu anda karşınızda 4 vekiliz. Belki birkaç saat sonra burada hiçbirimiz olmayabiliriz. Bizi içeri alırlarsa hapishanelerde de aynı ilkeleri yüksek sesle dile getireceğiz. Savcılıklarda konuşan eşbaşkanlarımız ve vekillerimiz bu ilkeleri dile getirmişlerdir. Nasıl 1994'te Orhan Doğan ve gözaltına alınma resimleri bu ülkenin tarihine kara bir leke olarak sürülmüşse, bugün bu uygulamaları yaptıranların da yüzleri kararacaktır, alınlarına utanç yazısı yazılacaktır. Dayanışma çağrısı bize destek çağrısı değil, ülkede iç savaşı engelleme, demokrasiyi kurtarma çağrısıdır."

'MENGENEYE KOYSAN, LİME LİME DOĞRASAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ise, "Alnımız ak, vicdanımız rahattır. Eşbaşkan ve vekillerimiz ve belediye başkanlarımız hırsızlıktan dolayı tutuklanmadılar" dedi. Baydemir şunları söyledi:

"İnsan hayatına son verdikleri için gözaltına alınmadılar. Bu operasyonu planlayanlar, uygulayanlar, demokrasiyi darbeleyenler, onlar utanılacak suçları işlediler. Tarih bir gün en objektif şekilde yargılayacaktır. Ne pahasına olursa olsun... Erdoğan'a çağrımdır; bizi gözaltına almak değil, mengene koysan, lime lime doğrasan özgürlük talebinden asla vazgeçmeyeceğiz. Milletin iradesine kim darbe yaparsa yapsın o alçaklıktır, faşistliktir. Biat etmeyeceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. HDP'nin teslim olması demek, Kürt'ün farklılıkların, bütün toplumun köle olmasıdır. Köleliğe evet demeyeceğiz. Direneceğiz. Hiçbir hukuk dışı, ahlak dışı rejime boyun eğmeyi rabbim bize nasip etmesin. Bir tanesi Allah'ın verdiği can emaneti, diğeri de halkın bize verdiği seçmen iradesi. Bu iki emaneti başkasının almaya hakkı yoktur."