Bakan Çavuşoğlu: İnşallah Türk devletini tanımaları gerektiğini öğrenirler

Dışişleri Bakanı, HDP'lileri hukuku tanımamakla eleştirdi. Çavuşoğlu, HDP'ye yönelik operasyona tepki gösteren AB ülkelerine de yüklendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, HDP Eşbaşkanları ve milletvekillerine yönelik operasyonla ilgili konuştu. Gözaltı ve tutuklamalara tepki gösteren AB ülkelerini eleştiren Çavuşoğlu, "Saldırı olduğunda baş sağlığı mesajları oluyor, ama sen bir terör örgütüsün, silah bırak diyeni duymadım" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

-Gerekirse tüm vekilleri kaybedelim ama ben bu riski alacağım dedi Cumhurbaşkanımız, HDP ne yaptı? PKK ile ilişkilerini sürdürdüler, bazı milletvekilleri PKK'ya silah taşırken yakalandı.

-Bizim istediğimiz teröristleri bize hiçbir zaman vermediler. Terör örgütünün paçavralarıyla, teröristbaşının fotoğraflarıyla propaganda yapıyorlar. AB ülkelerinin çoğu PKK'ya destek veriyor. O sebeple bize hukukun üstünlüğü gibi ders vermesini kabul etmiyoruz. Burada hukukun üstünlüğüne riayet edeceksek herkes yargının önünde ifade verecek, karara saygı duyacak. Mahkemeleri tanımıyorum, kimse ifade almaya götüremez dersen, ifadeni alırlar seninle ilgili karar verirler. Bu noktaya bunlar getirdiler. Keşke gitselerdi.

-Milletin hizmetine sunulan iş makinaları PKK'nın elinde bomba yerleştirmek için, çukur kazmak için kullanılıyor. Devlet buna sessiz mi kalacak? Devletin kurumlarının görevi kamu düzenini sağlamaktır. Bizim de devlet olarak yapmaya çalıştığımız bu. İnşallah bundan ders alırlar. Bundan sonra Türk devletini, Türk kanunlarını, Türk mahkemelerini tanımaları gerektiğini öğrenirler.

Etiketler HDP Türkiye AK Parti