DBP: Dört hedef belirledik

DBP'den yeni dönemde dört hedef... Diyarbakır'da düzenlediği toplantıda kayyım ve gözaltılara ilişkin değerlendirmeler yapan genel merkez yöneticileri yeni dönemde ev çalışmaları yapacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - DBP Diyarbakır'da geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyerek son gelişmeleri değerlendirdi. DTK Eş Başkanı Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, "hükümet darbesi yaşandığını" söyleyerek, "birlikte mücadele çağrısı" yaptı. Yüksek, "Ancak bu şekilde hükümet darbesine karşı daha güçlü mücadele edebiliriz. Yarın ne olacak diye beklemeyeceğiz, mücadele edeceğiz" dedi.

'EVLERDE TOPLANACAĞIZ'

Eşbaşkan Sebahat Tuncel ise, "7 Haziran seçiminde tek başına iktidar olamayan AKP, bu süreçte yeni bir hükümetin kurulmasına mani olarak, darbe yaptı. Başarısız darbe girişimi ile başlattıkları süreci tamamlamaya çalışıyor" dedi. Belediyelere kayyım atanmasını da değerlendiren Tuncel, bu sabah Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek göreve başlayan kayyım Cumali Atilla için "bizim için yok hükmündedir" dedi.  Tuncel, yeni aşamada önlerine koydukları dört hedef olduğunu belirterek bunları şöyle sıraladı, "Onlar bizi sokaktan, alanlardan uzak tutmaya çalışıyorsa biz de evlerde toplanacağız; emekçilerle bir araya geleceğiz. Kadınlarla bir araya geleceğiz ve kadınların kazanımlarının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye halklarıyla dayanışma içinde olacağız, çünkü antidemokratik her uygulama herkesi etkiliyor. Birlikte mücadele ederek darbenin önünü alacağız." Tuncel, "Kürt halkı olarak örgütlüyüz ve güçlüyüz. Darbecilerin tahammül edemediği de budur. Bu nedenle bir yılda 2700 arkadaşımız tutuklandı. Ama işte salon yine dolu, ve darbeye karşı mücadele etmeye devam ediyoruz" diyerek konuşmasını bitirdi.