Özdağ: Dink suikastinde FETÖ bağı var

15 Temmuz Darbe Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, 'Dink ve Yazıcıoğlu suikastleri'nde 'FETÖ' bağlantısı olduğunu öne sürdü. Özdağ, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e de "Neden görevini yapmadın?" diye sordu. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanvekili, Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Hükümeti olarak 2008 yılından bu yana 'FETÖ' ile mücadele ettiklerini söyledi.

Özdağ, seçim bölgesi Manisa'da yaptığı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu ve Hrant Dink suikastleriyle açıklamalarda bulundu, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün komisyondaki konuşmasını eleştirdi.

'EY, HİLMİ ÖZKÖK PAŞA...'

Meclis Araştırma Komisyonu tarafından dinlenen eski Genel Kurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün ‘2004 yılında dönemin Genelkurmay Başkanı iken MGK'da alınan kararla hükümeti FETÖ'ye karşı uyardık ama pek bir şey yapıldığını görmedik’ sözlerine tepki gösteren Özdağ, “Biz bir şey yapmamış olsaydık, darbeye karşı koyabilir miydik, bu ülkede iç savaşa engel olabilir miydik, kaos yaratılmaz mıydı? Ey, Hilmi Özkök Paşa! Madem bizi 2004’de uyardın ve biz de görevimizi yapmadık. Peki! Sen ordu içerisinde Genelkurmay Başkanıyken, paşa iken görevini neden yapmadın? Darbeyi askerler yapmadı mı? O askerlere neden dur demedin? Niye örgütlenmelerine mani olmadın?” diye sordu.

'NEDEN DİNK'İ ARAŞTIRIYORSUNUZ DEDİLER'

Konuşmasında Muhsin Yazıcıoğlu ve Hrant Dink suikastine de değinen Özdağ, şunları söyledi:

“2008 Hrant Dink suikastıyla Fethullahçı Terör Örgütü’nün bağı vardı. Muhsin Yazıcıoğlu suikastinde bu yapının yine bağı vardı. Biz AK Parti iktidarı olarak 2008 yılından itibaren bu yapıyla mücadele etmeye başladık. Başbakanlık Devlet Denetleme Kurulunu devreye soktu bu yapıyla ilgili. Teftişe gönderilen müfettiş, Emniyet Müdürü ile görüşürken, Emniyet Müdürü neden geldiğini sorduğunda ve müfettiş de Dink olayını inceleyeceğini söylediğinde, o Emniyet Müdürü, ‘Başbakana söyle; Hrant Dink olayını inceleteceğine gitsin Ergenekon’la, Balyoz’la uğraşsın. Darbe yapanlarla uğraşsın’ yanıtını vermişti. Şimdi o Emniyet Müdürü FETÖ’den içeride. O dönem endişe etmişlerdi ‘Neden Recep Tayyip Erdoğan Hrant Dink olayını inceletiyor’ diyerek. Ben de Sayın Muhsin Yazıcıoğlu’nun bu yapı tarafından öldürüldüğünü biliyordum. Zaman zaman televizyonlarda ve değişik alanlarda dile getirdim. 17-25 Aralık’tan sonra AK Parti ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la ters düştüklerinde ise bu yapı 'Muhsin Yazıcıoğlu, Recep Tayyip Erdoğan tarafından öldürüldü' algısını oluşturmak istedi. Bunlara yine karşı çıktım ve ‘Yazıcıoğlu’nu sizin öldürdüğünüzü biliyorum. Bunu da dile getirdim’ dedim."