Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yaptı

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Kurtulmuş, Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonun yazar kadrosuna yönelik olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Kurtulmuş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın tutuklamasının, yakalandığı iddia edilen PKK yöneticisiyle ilgisi olmadığı dile getirdi.

Kurtulmuş, "Geçtiğimiz günlerde PKK operasyonlarında önemli bir isim açıklandı. İfadesinde çok sayıda bilginin ortaya çıktığını anlıyoruz. Neleri söylüyor, bunları kamuoyuyla paylaşmak doğru olmaz. Ama önemli bir kişi olduğunu söyleyebiliriz. Açıklamalarının Kışanak'ın yargı süreciyle bir alakası yoktur" dedi.

CUMHURİYET GAZETESİNE OPERASYON

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyona da değinen Kurtulmuş, soruşturmanın 18 Ağustos'ta soruşturma başlatıldığını aktardı. Cumhuriyet gazetesinin yazar kadrosuna yönelik bir operasyon olmadığını söyleyen Kurtulmuş, "Cumhuriyet gazetesine ve imtiyaz sahibi olan vakfa ilişkin savcılıkça başlatılan bir soruşturma var. Tüzel kişiliğe yönelik bir soruşturmadır, ağustos ayında başlatılmıştır. Dün itibariyle arama, el koyma ve gözaltı kararı verilmiştir. İlgili kişilerle ilgili bu işlemler başlatılmıştır. Devam eden bir hukuki süreç var. Bizim siyaset olarak bir söz söylememiz mümkün değil" şeklinde konuştu.

YENİ KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELER

AK Parti'nin Meclis'te istediği yasayı çıkarma gücü olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, KHK'leri etkin ve hızlı işlem yapmak için çıkardıklarını belirtti. Kurtulmuş, "KHK'larla gündeme getirilen birçok konu düzen içerisinde yapılamayacak işlerdir. Buradaki amaç parlamentoyu devre dışı bırakmak değildir. Türkiye olağanüstü süreçten geçiyor" ifadelerini kullandı.

'367'Yİ BULSAK BİLE MİLLETE GİDERİZ'

Kurtulmuş, MHP ve CHP'nin tavrının başkanlık sistemi için gereken anayasa değişikliği takvimini belirleme konusunda önemli olduğunu söyledi. Bir müzakere sürecine gerek olduğunu dile getiren Kurtulmuş, şu şekilde devam etti:

"330'a ulaşmak için başka partilerin görüşlerini dinleriz. 367'yi bulsak bile millete gideriz. 330'un altında olursa o adım atılmaz. 330'u aştığımız anda düğmeye basar adımı atarız."

'HAŞDİ ŞABİ'NİN MUSUL'A GİRMESİ ÖNLENECEK'

"Musul operasyonu planlandığı şekilde devam ediyor. Türkiye'nin hassasiyetleri açık ve ortadadır. Türkiye operasyonu yakından takip ediyor. Musul operasyonunda halkın bu işin esası olması ve Musul'un esas statüsünün korunması asıl amaç olmalı.

Ninova Muhafızları ve peşmerge operasyonunun içindedir. Haşdi Şabi operasyonun içerisinde değildir. Haşdi Şabi'nin Musul'a girmesi önlenecektir.

Türkiye'nin Rakka operasyonuna ilişkin fikri açıktır. Musul operasyonu bittikten sonra, Fırat Kalkanı bittikten sonra yapılması askeri açıdan daha uygun olacaktır. Sahada bir askeri gereklilik var. Türkiye bunu yakinen takip ediyor. Diplomatik temaslarımızı sürdürmeye devam ediyoruz."