'İdam tartışması Gülen'in iadesini engellemeye dönüktür'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gök, idam cezası gündeme gelirse, Gülen ve yurtdışına kaçanların iade edilmeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. İdam tartışmalarının Fethullah Gülen'in iadesini engellemeye yönelik olduğu söyleyen Gök,  Cumhuriyet gazetesine kayyım atama hazırlığı olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yapılan saldırıya değinen Gök, saldırının arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasını beklediklerini söyledi. Saldırının CHP başta olmak üzere tüm siyaset kurumana yönelik olduğunu dile getiren Gök, saldırının silahlanma çağrılarının ardından yaşandığına dikkat çekti. Gök, KHK ile yapılan silah ruhsatları ile ilgili düzenlemeyi de eleştirdi.

Gök, silah kullanımının teşvik edilmesinden dolayı saldırıda iktidarın dolaylı olarak sorumlu olduğunu savundu.

'BU BİR CADI AVIDIR'

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonla ilgili konuşan Gök, "Cumhuriyet gazetesine dönük bu operasyon iktidarın olağanüstü hali bir cadı avına dönüştürdüğünün çok açık bir kanıtıdır. Bu bir cadı avıdır. Hukuki güvenlik kalmamıştır Türkiye'de. Olağanüstü hal, KHK'larla Türkiye artık demokrasi liginden düşmüştür" dedi.

Operasyonu basın özgürlüğünü savunanlara yapılmış bir saldırı olarak değerlendiren Gök, gazeteye kayyım atama hazırlığı olduğunu ifade etti.

'TÜRKİYE'Yİ ZATEN BÖLDÜLER'

Başbakan Binali Yıldırım'ın "başkanlık olmazsa Türkiye bölünür" açıklamasını hatırlatan Gök, "Türkiye'yi karpuz gibi zaten böldüler. Türkiye'yi kutuplaştırdılar, ayrıştırdılar. Başbakan bu sözleriyle ne demek istiyor? Bir başkanlık kampanyası yürütecekler daha ne olduğu belli olmayan, kimsenin içini bilmediği, tartışmada neresinden dahi başlayacağını bilmediğimiz bir konuda bir algı yürütülüyor" dedi.

İDAM TARTIŞMASI GÜLEN İADESİNİ ENGELLER

Bir gazetecinin sorusu üzerine idam cezası tartışmasını değerlendiren Gök, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hukuk dünyamızdan çıkmış olan bu tartışmayı yersiz ve anlamsız olduğunu düşünüyoruz. Bu tartışma Fethullah Gülen'in iadesini engellemeye de dönüktür. Siz eğer dışarıya kaçmış, FETÖ'den yargılanmasını istediğiniz kim varsa, bu cezanın getirilmesini gündeme aldığınız anda onları Türkiye'ye getirme şansından mahrum kalırsınız" şeklinde konuştu.