'Figen Yüksekdağ hakkındaki karar hukuka aykırı'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'a yurt dışına çıkış yasağı getirilmesine partisinden tepki geldi. HDP'den yapılan açıklamada, karara itiraz edileceği ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında verilen "yurt dışına çıkış yasağı" kararına HDP'den tepki geldi. Yazılı açıklama yapan HDP, kararın hukuki değil keyfi olduğunu savundu.

Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Yüksekdağ hakkında "adli kontrol tedbiri olarak yurt dışına çıkış yasağı" kararı vermesi üzerine, HDP Merkez Yürütme Kurulu yazılı bir açıklama yaptı.

HDP açıklamasında, kararın keyfi olduğu ve hukuk teamüllerine aykırı olduğu belirtildi. Açıklamada, "Sayın Yüksekdağ, defalarca yurt dışına çıkmış, uluslararası alanda çeşitli toplantılara katılmış, diplomatik ve siyasi görüşmeler yaptıktan sonra geri gelmiştir. ‘Kaçma şüphesi varlığı’ ifadesi bu nedenlerle tamamen keyfidir, kabul edilemez" denildi.

Avukatların Yüksekdağ hakkındaki karara itiraz edeceği aktarılırken, "Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ hakkında verilmiş olan bu hukuksuz siyasi yasağın derhal kaldırılmasını talep ediyoruz" ifadesiyle açıklama son buldu. (HABER MERKEZİ)