Erdoğan: İdam inşallah... Yakın, yakın...

Ankara Yüksek Hızlı Tren Gar binasının açılışı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Törene katılanların 'idam isteriz' sloganlarına Erdoğan'ın yanıtı, "İdam inşallah parlamentodan geçer. Yakın... Yakın.. Merak etmeyin... Egemenlik milletin olduğuna göre mesele bitmiştir."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nın açılışında yaptığı konuşmada, idam cezasının yeniden TBMM gündemine getirilmesi talebini yineledi. Erdoğan, kalabalıktan yükselen "İdam isteriz" sloganları üzerine, "İdam inşallah, parlamentodan bu da geçer. Yakın... Yakın.. Merak etmeyin... Egemenlik milletin olduğuna göre mesele bitmiştir. Batı'nın ne dediği değil milletimin ne dediği önemlidir" dedi.

Konuşmasında, hükümetin hayata geçirdiği altyapı projelerine de değinen Erdoğan,"İstanbul Marmaray'ı yaşadı.Avrasya Tüneli'ni gördük. Yeni havalimanımızı 2018 çeyreğinde 5 konsorsiyumla inşallah, herhalde bana böyle söz vermişlerdi, 90 milyon yılda yolcu kapasiteli kısmının açılışını yapacağız. 1915 Çanakkale Köprüsü var. İnşallah ihalesi yapılacak. 18 Mart'ta temelini atacağız. Kanal İstanbul var bir de o da apayrı proje. O da Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak. Süveyş, Panama Kanalı'nı konuşurlar. Bundan sonra Kanal İstanbul'u anacaklar. Hazırlıklar sürüyor" dedi.

'LOZAN DEDİM RAHATSIZ OLDULAR'

Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Mesele oraya hazırlanmak. Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasını hiçbir güç engellemeyecek. Biz kararlıyız. Bugün 93. yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetimiz İstiklal Harbi'nden sonraki yolun adıdır. Türkiye Cumhuriyeti bizim ilk değil son devletimizdir. 100 yıl öncesinin şartlarında razı olduğumuz devletimiz çok önemli bir kazanımımızdır. Misak-ı Milli diyorum ya. Gazi Mustafa Kemal çizmişti. Birilerini rahatsız etmişti. İncele bak. Lozan dedim rahatsız oldular. Neden rahatsız oldunuz. Bu adalar bizimdi. Bizim eserlerimiz var, camilerimiz var. Niye rahatsız oluyorsunuz. Kim imza attıysa sorumludur sorumlu.

AŞIK VEYSEL'İ ANKARA'YA ALMADILAR

Suni bir modernleşme projesi içine hapsetmeye çalıştılar. Çağın gereklerine uygun hareket etmekte bir sıkıntımız yok. Biz milletimizi köklerinden koparıp bir elbise giydirme projesine karşı çıkıyoruz. Cumhuriyet bizim Cumhuriyetimizdir. Son 1 asırdaki en önemli kazanımızdır. Milletimiz yeni rejim için kendi varlığına yönelik saldırılara karşı çıkmıştır. Aşık Veysel Sivas'tan Ankara'ya geldiğinde kıyafetinden dolayı almadılar. Sen çobansın dediler, sazı da devrin müzik projesine uygun olmadığından kırıldı. O Veysel ki şu muhteşem dörtlüğün sahibidir. Aldanma cahilin kuru lafına, kültürsüz insanın külü yalandır, hükmetse dünyanın her tarafına, arzusu hedefi yolu yalandır."

Yap - işlet - devret modeliyle yapılan hızlı tren garı 17 yıl sonra Devlet Demir Yolları'na devredilecek.

(HABER MERKEZİ)