Başbakan'dan bayram mesajında başkanlık açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Yıldırım, Türkiye'nin başkanlık sistemi ile yoluna devam edeceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Cumhuriyet ilanının Türkiye tarihinin dönüm noktalarında bir olduğunu belirten Yıldırım, "Ülkemiz, cumhuriyetin ilanıyla birlikte kalkınma, ilerleme ve modernleşme yolunda çok önemli mesafeler kat etmiş ve bugün modern dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir" dedi.

Yıldırım, hazırlanacak yeni anayasa ile Cumhuriyetin temellerinin daha da sağlamlaşacağını öne sürdü. Yeni anayasada başkanlık sisteminin olacağına da değinen Yıldırım'ın açıklaması şu şekilde:

"Ülkemiz, insan onurunu korumayı esas alan, insan hak ve özgürlüklerini güçlendiren, vatandaşlarımızın bütün haklarını vatandaşlık hukuku esasında güvenceye alan, kuvvetler ayrılığı prensibini koruyan, hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeyen, siyasal sistem olarak başkanlığı benimseyen, demokratik ve özgürlükçü bir yeni anayasa ile yoluna devam edecektir."