'Enişte' Darbe Komisyonu'na gitmiyor: Sadece tank gördüm, başka bilgim yok

Meclis Darbe Komisyonu basına kapalı toplandı. Komisyon üyeleri çalışma usûlü ve dinlenecek isimleri ele aldı.

Google Haberlere Abone ol

Ceren Bayar Öner  [email protected]

ANKARA- TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun dinleyeceği isimler arasında yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen komisyona gelmeyeceğini bildirdi. İlgen'in Komisyon yetkililerine, "Sadece tankları gördüm, tank görme dışında bilgim yok" dediği öğrenildi. Komisyon Başkanı Reşat Petek, 'Cumhurbaşkanı'nın söylediğinden fazlasını aktaramayacağını ilettiği için' İlgen'i dinlemeyeceklerini söyledi.

Komisyonun önümüzdeki hafta programı da netleşti. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Eski Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Jandarma Eski Genel Komutan Galip Mendi, Ankara Eski Valisi Mehmet Kılıçlar komisyonun dinleyeceği isimler olacak. Başbakanlık'tan üst düzey isimler de Perşembe günü komisyona brifing verecek.

Muhalefet YAŞ kararlarının Darbe Komisyonu'na getirilmesini istediMuhalefet YAŞ kararlarının Darbe Komisyonu'na getirilmesini istedi

KOMİSYON CEZAEVİNE GİDİYOR

Muhalefet, Hava Kuvvetleri eski komutanı tutuklu Akın Öztürk başta olmak üzere darbe girişiminin tutuklu bulunan kilit isimlerinin de dinlenmesini istedi. Komisyon Başkanı Reşat Petek, Komisyonun bu dinlemeleri cezaevlerinde yapacağını, Kasım'ın üçüncü haftasından sonra cezaevlerinde dinlemelerin başlayabileceğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI İÇİN 'MAKAMDA ZİYARET' FORMÜLÜ

Komisyon'da Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın da dinlenmesi gündeme geldi. Komisyon Başkanı Reşat Petek, iki ismin makamlarında ziyaret edilerek dinlenmesi gibi bir formülün gündeme gelebileceğini ancak kesinleşen bir durum olmadığını ifade etti.

Necdet Özel darbe komisyonuna gitmiyorNecdet Özel darbe komisyonuna gitmiyor

FİDAN VE AKAR HÂLÂ NET DEĞİL

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın da dinlenmesi talebi, muhalefet tarafından bir kez daha dillendirildi. Üyeler bu isimlerin de davet edilmesi konusunda prensipte mutabık kaldı.

BYLOCK VE EAGLE LİSTESİ İSTENDİ

200'e yakın kişinin dinlenmesine ilişkin taleplerin iletildiği toplantıda, devlet kurumlarından çok sayıda belge de talep edildi. Komisyonun muhalefet partili üyeleri, Bylock ve Eagle kullanıcılarının tam listesinin ve FETÖ iddianamesinin tamamlanan kısmının istenmesini talep etti. Komisyon Başkanıysa Yargıtay'ın 2008 tarihli Gülen'in beraatine ilişkin kararını talep etti.