Darbe Komisyonu'nda kapılar kapandı

TBMM Darbe Araştırma Komisyonu davet ettiği isimleri dinlemelere başladığı 7. toplantısında ilk kez kapılarını basına kapadı. Kasım ayında dinlenecek ve aralarında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da bulunduğu davetli listesini belirlemek için toplanan komisyonun, olası sert bir tartışmanın medya önünde yapılmasına karşı böyle bir önlem aldığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, bugün yapılacak 7.  toplantısının basına kapalı yapılması kararı aldı. Ekim ayının takvimini bitiren komisyonun Kasım'da davet edilecek isimleri belirlemek için bu kararı aldığı belirtiliyor. Ekim ayında davetli listesinde memnun olmayan muhalefetle olası bir tartışmanın medya önünde yapılması istenmiyor.

FİDAN VE FETÖ TUTUKLULARI ELE ALINACAK

Basına kapalı toplantıya ilişkin Duvar’ın sorusunu yanıtlayan MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve FETÖ tutuklularından isimlerle ilgili dinleme taleplerinin Ekim ayında dikkate alınmadığını söyledi. Kasım ayı listesinin bugün yapılacak kapalı toplantıda ele alınacağına dikkat çekti.

Erdoğan, kapalı toplantının ardından yapılacak ve davetli isimlerin konuşacağı toplantıların da kapalı olup olmayacağına dair soruya ise, “Öyle bir şey söz konusu değil. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil” yanıtını verdi.