HDP'den kesintisiz direniş kararı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınması nedeniyle kesintisiz direniş kararı aldıklarını söyledi ve ekledi: Sözün bittiği noktadayız. Kürt halkının sabır taşı çatlamıştır...

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yla ilgili sorun çözülünceye kadar yurtiçinde ve  yurtdışında  kesintisiz direniş kararı  aldıklarını açıkladı.

TBMM’de HDP Grup Başkanvekili Baluken ve milletvekilleri ortak basın toplantısı düzenledi. Gültan  Kışanak’ın Meclis Darbe Komisyonu’nda önemli açıklamalar yaptığına dikkat çeken Baluken, “Panik ve korku dalgası oluşmuş olmalı ki, kendisi uçaktan inmeden polisler tarafından gözaltı işleminin başlatıldığı bilgisi ulaştı. Adeta darbe komisyonunda her türlü provokasyonu ortaya koyanlar, polise ve saraya haber verip bu darbenin hayata geçmesi için düğmeye basmışlardır” dedi.

'BU ÖFKE ANKETLERLE ÖLÇÜLEMEZ'

Gültan Kışanak’ın gözaltına alınmasının Kürt halkının siyasi iradesine yapılan bir saldırı olduğunu söyleyen Baluken, "Kan aktıkça ankette oyunun arttığını düşünenler şimdi bunun üzerine kan ve öfkeyi ankette ölçecek yeni bir parametreyi koymuşlardır. Erdoğan hem kanın akıtılması hem de öfkenin büyümesiyle başkanlık hesaplarını hayata geçirmeye çalışıyorlar. Buradan söylüyoruz bu öfke anketlerde görülmez. Bu öfke an be an sokaklarda karşına çıkacak ve senin planlarını alt edecektir. Bunu göreceksin. Her şeyi yapabilirsin yapmaktan da çekinme ama sonuçlarına da katlanacaksın. Bu sürecin sonucunda kimin nasıl kırılacağını hep birlikte göreceğiz. Tansu Çiller, Mehmet Ağar’lar hakettikleri yere gittiler. Sen de aynı yere gideceksin” ifadesini kullandı.

'SERT KAYAYA ÇARPTILAR'

Baluken’in basın toplantısındaki değerlendirmeleri şöyle:

“Saldırıları yeni bir aşamaya ulaştırarak bu sömürgeci anlayışla, bu fetih anlayışıyla sonuç alacağını sanıyorlar. Afrin’den Musul’a kadar bugüne kadar bu sömürgeci anlayışın almış olduğu bir tek adım yoktur. Bütün sömürge planları çöktükçe HDP’ye saldırıyor. Bunun  Kürt halkı açısından tarihi dönüm noktası olduğunu ifade etmek istiyoruz. Eş başkanlarımızın gözaltına alınması düşman hukukuyla ancak anlatılabilir. Ama sert kayaya çarptılar. Gültan  Kışanak 12 Eylül  darbesinin en ağır işkencelerinden geçmiş bir arkadaşımızdır. Bugün yine bir darbe anlayışıyla bu halkın iradesini kırabileceklerini sanıyorlarsa Kenan  Evren'in pratiğini gözden geçirsinler.

'Ortaya konulacak tepki önümüzdeki dönemi şekillendirecek''Ortaya konulacak tepki önümüzdeki dönemi şekillendirecek'

CEMAATİN RUHU AKP’DE DİMDİK AYAKTA

Cemaatin ruhunun  AKP’de dimdik ayakta olduğu bir kez daha tescillenmiştir. Dün cemaatin yaptığını bugün AKP iktidarı devam ettiriyor. Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın tutulması nasıl bir darbe anlayışıyla karşı karşıya olduğumuzu ortaya koyuyor.

Sözün bittiği noktadayız.  Kürt halkının sabır taşı çatlamıştır.  Kürt halkı kesintisiz direniş hakkını kullanacaktır.  Sadece  Türkiye'deki Kürtler değil.  Dört parçadaki Kürdistandaki  Kürtler bu saldırıya karşı kesintisiz direniş süreci başlatacaklardır."

(DUVAR)