Bakan: Tekstilde çalıştırılan Suriyeli çocuk haberi algı operasyonu

Maliye Bakanı, Suriyeli çocukların Türkiye'de uluslararası tekstil firmaları için çalıştırıldığını anlatan BBC haberine tepki gösterdi. Ağbal 'bu bir algı operasyonu' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Ağbal bazı büyük tekstil firmalarının Türkiye'de 15 yaşından küçük Suriyeli mülteci çocukları çalıştırdığına dair dünya medyasında çıkan haberleri 'algı operasyonu' olarak nitelendirdi. Bakan, 'Suriyeli mültecilerin Türkiye'de Türk vatandaşları gibi birinci sınıf vatandaş olması noktasında her türlü gayreti gösterdiklerini' söyledi.

Genel Kurul’da HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, BBC’nin 15 yaşın altındaki Suriyeli mültecilerin Mango, Zara, Marks&Spencer gibi uluslararası tekstil firmaları için çalıştırıldığı haberini gündeme getirdi. Maliye Bakanına, “Bu iş yerleriyle ilgili iş yeri müfettişleri görevlendirilmiş midir? En son denetimler ne zaman yapılmıştır? Bununla ilgili düşünceleriniz nedir” sorusunu yöneltti.

Tutanaklara göre Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yanıtı şöyle:

-Sayın Kerestecioğlu, işyeriyle ilgili... Bakın, zaman zaman yabancıların bu şekilde haberleri kasıtlı olarak yaptıklarını biliyoruz. Özellikle 3 milyon Suriyeli vatandaşımıza, Suriyeli kardeşimize topraklarını açmış, evini açmış, bağrını açmış bir milletiz, bir devletiz. Ve bu insanların Türkiye'de Türk vatandaşları gibi birinci sınıf vatandaş olması noktasında da her türlü gayreti gösteriyoruz. Çok lokal olduğunu bile sanmıyorum. Bakın, bu bir algı operasyonu. Bunların üzerinden, Suriyeli vatandaşlar üzerinden kimse bir algı operasyonu yürütmesin. Herkesin kapılarını kapattığı bir dönemde 3 milyon Suriyeli kardeşimize kapımızı açtık, bağrımızı açtık. Bunu da böyle bilin.