MHP'de 'ikinci dalga' geliyor!

Başkanlık teklifine 4 milletvekiliyle birlikte 'hayır' oyu vereceğini açıklayan Ümit Özdağ'ın ardından gözler Meral Akşener'e çevrildi. Akşener’in Türkiye genelinde kampanya başlatacağı iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti'ye başkanlık konusunda sunduğu çözüm önerisiyle tartışma yaratan MHP’de genel merkez ile muhalifler arasında uçurum giderek derinleşiyor. Genel Merkez, izlenilecek yol konusunda AK Parti'nin göndereceği başkanlık metnini beklerken, MHP’nin muhalifleri de boş durmuyor.

Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen genel başkan adaylarından Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ve Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, TBMM'de bir 'Başkanlık' oylamasında 'ret' oyu vereceklerini açıkladı.

Şimdi MHP’den ihraç edilen diğer başkan adayı Meral Akşener de sahaya inmeye hazırlanıyor. Kulislerde, Akşener’in Türkiye genelinde başkanlık karşıtı kampanya başlatacağı konuşuluyor.

DİSİPLİN TARTIŞMASI

MHP’de Başkanlık önerisine 'ret' oyu vereceğini açıklayan milletvekilleri için disiplin mekanizmasının işletileceği belirtiliyor. Genel merkezin, daha önce kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen genel başkan adaylarından Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ’la birlikte basın toplantısına katılan ve görüşlerini açıklayan Prof. Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok için yetkili kurulların vereceği karar çerçevesinde kesin ihraç talebiyle disipline sevk kararı kulislerde dile getirilen iddialar arasında.

BAHÇELİ BAŞKANLIK METNİ BEKLİYOR

Başkanlık yolunun kilit partisi MHP’de, AK Parti'nin hazırladığı metin bekleniyor. AK Parti'ye destek verildiği yorumlarından rahatsız olan genel merkez yönetimi ‘sistem kilitlendi’ açıklamalarıyla pozisyonunu savunuyor. Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya katıldığı televizyon programında, MHP’nin Anayasa’nın 4'üncü maddesi ile buna bağlı bazı maddelerden taviz vermesinin mümkün olmadığını söyledi. MHP yönetiminin metni görmeden oylamada takınacağı tavra ilişkin bir açıklama yapmayacağı vurgulanıyor.

AKŞENER'İN TUTUMU

MHP’nin muhalif kanadından gelen bilgiler, genel başkan adayı Meral Akşener’in de bu konuda tutum takınacağı yönünde. MHP tabanında 15 Temmuz sonrası oluşan "Devlet Bahçeli devleti kurtardı" imajının sarsılmaya başladığı da kulislerde konuşulan iddialar arasında. Kulislerde, Bahçeli-Erdoğan ilişkisinin sorgulanmaya başlandığı belirtiliyor. MHP tabanında önemli bir kesimin başkanlık konusuna sıcak bakmadığı da Ankara kulislerinde konuşuluyor. Tabanda, 15 Temmuz’dan sonra yaratılan siyasi atmosfer nedeniyle Akşener aleyhine dönen havanın değiştiğini dile getirenler de var.