Dişli'ye çağrı: Suçlamıyoruz ama fedakarlık bekliyoruz

 AK Parti’nin Afyon kampının son gününde bazı milletvekilleri, AK Parti içindeki FETÖ temizliğiyle ilgili eleştirilerini gündeme getirirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’yi kastederek “Siyasi etik gereği bir arkadaşımızın istifa etmesi gerekir” dedi. Dişli’nin yanıt vermek istediği, ancak Yıldırım’ın engel olduğu öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Başbakan Binali Yıldırım, bugün ve yarın Bakanlar Kurulu ve grup toplantısının yapılmayacağını, iki gün boyunca anayasa değişikliği metni üzerinde çalışacaklarını söyledi. Yıldırım ve milletvekillerinin genel istişare yaptığı ikinci oturumda bir milletvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Dişli’yi kastederek “Bir arkadaşımızdan fedekârlık bekliyoruz. Suçlamıyoruz, yargılamıyoruz ama fedakarlık bekliyoruz. Suçun şahsiliği ayrı bir şeydir, bu ceza yasasının konusudur. Ama siyasi etik gereği istifa etmelidir” dedi. Bunun üzerine Dişli’nin konuşmak istediği, ancak Yıldırım’ın tartışmanın büyümemesi için Dişli’nin konuşmasına izin vermediği öğrenildi.

BAŞBAKAN'DAN 'TAM BAŞKANLIK' MESAJI

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, Başkanlık sistemi ve anayasa değişikliği ile ilgili olarak Mustafa Şentop, Burhan Kuzu ve Abdülhamit Gül sunum yaptı. Bazı milletvekillerinin partinin tam başkanlık, yarı başkanlık ve partili Cumhurbaşkanlığı seçeneklerinden hangisini gündeme getireceğini sormaları üzerine Başbakan Binali Yıldırım, tam başkanlık sistemine işaret ederek “AK Parti yaparsa tam yapar, hiçbir işi yarım yapmaz” dedi. Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Afyon kampının kapanış konuşmasındaki konuşmasında, "Hem yeni anayasa hem de başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Hem Meclis’te hem kamuoyu nezdinde yeterince tartıştık, görüştük, gerekli istişareleri yaptık. Bundan sonra yapacağımız iş teklifimizi Meclis’e getirmektir" dedi.

Haberin tamamı