Başbakan'dan Özkök'e yanıt: Ne uyardınız kardeşim, milat 17 Aralık

"Eski bir Genelkurmay başkanı çıkıp diyor ki 'Biz 2004'te uyardık.' Ne uyardınız kardeşim, karara bakıyoruz, 'Nur cemaati ve hizmet hareketi izlenmelidir.' Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu. Bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralık'tır."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, "Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) Gülen cemaatiyle ilgili karar aldırdık. Ama sonra bir şey yapılmadı diyen eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e bir kez daha yanıt verdi.

Başbakan Binali Yıldırım Afyonkarahisar’da düzenlenen AK Parti kampının kapanışında konuştu. Yıldırım'ın mesajları şöyle:

FETÖ AK PARTİ DÖNEMİNDE DOĞMADI: FETÖ de, PKK da, DEAŞ da yaptıklarının hesabını tek tek verecektir. Bu ülkeye yapılan fenalıkları bu millet asla unutmaz. Tarih nasıl kahramanları yazıyorsa hainleri korkakları da aynı şekilde yazacaktır. Milletimizin 15 Temmuz zaferini gölgeleyeme çalışanlar çok sinsi taktikler peşindedir. FETÖ, AK Parti döneminde doğmamıştır. FETÖ AK Parti döneminde palazlanmamıştır. Bu terör örgütünün sanki AK Parti döneminde kurulmuş ve güçlenmiş gibi göstermeye çalışanlar var. Bunlar kendi kusurlarını kendi hatalarını örtme telaşı içindedirler. Bu kanlı örgütün kuruluşu 1960 sonlarına kadar gider.

SADECE İKİ BAŞBAKAN KARŞI ÇIKTI: Bu örgüte sadece iki başbakan karşı çıkmış ve mücadele etmiştir. Birisi merhum Necmettin Erbakan diğeri de Recep Tayyip Erdoğan. 60-70-80 ve 90'larda AK Parti yoktu ama sizin devamı olduğunuz partiler vardı. Bu örgütle ne mücadele yaptınız. Kim bu örgütle AK Parti iktidarı kadar mücadele etti. CHP sorgulayacaksa önce kendisinin bu örgütle ilişkisini sorgulasın. Millet genel başkanlık değişiminin nasıl kumpaslarla gerçekleştiğini henüz unutmadı. Biz özleştirimizi yaptık yapıyoruz. Ama siz Allah aşkına ne zamana aynaya bakacaksınız?

BAKANLARIMIZDA BYLOCK YOK: AK Parti içinde ne FETÖ’cü ne bölücü hiçbir terör unsuru barınamaz. Partimize sızanları tek tek tespit ettik gereğini yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Sürekli tezvirat efendim ByLock’ta bakanlar milletvekilleri varmış. Kocaman bir yalan. Bu tezviratlarla AK Parti'yi karıştırma gayretleri olduğunuzu biliyorum. Ama bunu asla başaramayacaksınız.

Hilmi Özkök: MGK'da karar aldırdık bir şey yapılmadıHilmi Özkök: MGK'da karar aldırdık bir şey yapılmadı

ÖZKÖK'E YANIT: Eski bir Genelkurmay başkanı çıkıp diyor ki 'Biz 2004'te uyardık.' Ne uyardınız kardeşim, karara bakıyoruz, 'Nur cemaati ve hizmet hareketi izlenmelidir.' Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu. Bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralıktır. Demokrasilerde böyle şey olmaz. Hiç kimse eline silah almadıkça teröre bulaşmadıkça insanları öldürmedikçe terör örgütü muamelesi göremez. Bu örgüt devletle bilek güreşine 17 Aralık'ta başlamıştır. Ve o el kökünden kırılmıştır. Süreç ve soruşturmalar devam ediyor. Tespit ettiklerimizin gözünün yaşına bakmıyoruz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ: Şundan emin olun, sürecin sonunda tek bir mağdur bile kalmayacak, sürecin sonunda ininde saklanan bir tane bile FETÖ mensubu olmayacak. Hatalarımız olabilir ama millet iradesine karşı en ufak bir ihanetimiz olmadı. Hesabı hakka veririz halka veririz. Vesayetçilere değil. Her şeyin ötesinde bir mümin olarak her hayrın da her şerrin de defterimize yazıldığını biliyoruz. Meclis anayasa değişikliğini ister 330 ister 367 ile onasın her halükarda kararı milletimize götüreceğiz. (HABER MERKEZİ)