'Arjantin duydu Mehmet Ağar duymadı'

CHP'li Ali Şeker, Mahmet Ağar'ın Hasan Ocak'ın gözaltında kaybedilmesiyle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Hasan Ocak'la aynı mahallede turan Şeker, o dönem yaşananları da anlattı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu’nda Hasan Ocak cinayetiyle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Hasan Ocak'ın cansız bedeni 21 yıl önce İstanbul'da gözaltında alındıktan 58 gün sonra bulunmuştu. Mehmet Ağar'ın Emniyet müdürlüğü döneminde yaşanan bu olaydan haberinin olmadığına söylemesine tepki göstören Şeker, şunları söyledi: “Şaşırtıcı olan, ‘faili meşhur’ cinayetlerin peşini bırakmayan Cumartesi Annelerinin sesini Arjantin'deki Plaza Del Mayo Anneleri ve tüm dünya duymuşken, kendisinin rahat rahat 'ben bilmiyorum' diyebilmesidir.”

Hasan Ocak’la mahalleden arkadaş olduklarını belirten Ali Şeker, Duvar'a o dönemde yaşananları anlattı. Hasan Ocak'ın 21 Mart 1995’de arayıp geleceğini bildirdiği evine dönmediğini ifade eden Şeker, “Kaybedildi. Ailesi gözaltında olduğu bilgisine ulaştı. Yaptığı hiç bir başvuruya yanıt alamadı. 58 gün sonra 15 Mayıs 1995 günü adli tıp kayıtlarından kimsesizler mezarlığına gömüldüğü öğrenildi” dedi.

Mehmet Ağar, Hasan Ocak cinayetiyle ilgili ilk kez konuştuMehmet Ağar, Hasan Ocak cinayetiyle ilgili ilk kez konuştu

'CUMARTESİ ANNELERİNİ SORACAKTIM'

Mehmet Ağar'a komisyonda sadece faile meçhuller değil 600'ü aşkın haftadır Galatasaray Meydanı'nda toplanan Cumartesi Annelerini sormayı düşündüğünü ifade eden Şeker’in açıklamaları şöyle:

"Mehmet Ağar'a Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemde gözaltında öldürülen Hasan Ocak ve diğer faili meçhulleri sordum. Büyük bir soğukkanlılıkla kim olduğunu bilmediğini, tanımadığını söyledi. 'Böyle başka olay var mı?' diye bir soru bile sordu. Ağar o dönemde kurduğu ekibe tamamen hakim olduğunu, içlerinde hiçbir FETÖ’cü olmadığını, üstlerin astlarının yaptığı her eylemden sorumlu olduğunu ifade etti. Ağar sorularımız karşısında 'Yaptığım hiç bir şeyden pişman değilim' diye de ekledi. Buda bize 'devlet adına yapılan 1000 operasyonun' faillerinin 'derin' ipuçlarını veriyor. Bu yeni ve şaşırtıcı bir bilgi değil. Bildiğimiz şeyleri Mehmet Ağar itiraf ediyor aslında.

Şaşırtıcı olan, çoğunluğu Mehmet Ağar'ın İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü döneminde işlenen 'faili meşhur' cinayetlerin peşini bırakmayan Cumartesi Annelerinin sesini Arjantin'deki Plaza Del Mayo Anneleri ve tüm dünya duymuşken, kendisinin rahat rahat 'ben bilmiyorum' diyebilmesidir. Bu rahatlığı sağlayan da elbetteki bu toprakların ‘derin’ güçleridir."

Hasan Ocak’ın kız kardeşi Maside Ocak’tan Mehmet Ağar’a yanıtHasan Ocak’ın kız kardeşi Maside Ocak’tan Mehmet Ağar’a yanıt