Meclis kütüphanesine 'başkanlık' kitapları!

TBMM Kütüphanesi envanterine eklenen kitaplar arasında başkanlık sistemiyle ilgili çok sayıda kitap yer aldı! Kütüphanede yer alan tüm kitaplar oluşturulan vitrinlerde sergileniyor...

Google Haberlere Abone ol

Nergis Demirkaya  [email protected]

ANKARA - Türkiye’nin en zengin kütüphaneleri arasında gösterilen Meclis Kütüphanesi'ne alınan kitaplar arasında çok sayıda "başkanlık" kitabı dikkat çekti.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin referanduma destek işareti veren açıklamalarının ardından siyasette başkanlık tartışmaları hızlandı. Muhalefet partileri, AK Parti’nin Anayasa değişikliği teklifini beklerken, Meclis Kütüphanesi'ne yeni eklenen kitaplar da bu tartışmaya hazırlık olarak nitelendirildi.

Meclis Kütüphanesi’nin girişinde sergilenen yeni kitaplar arasında çok sayıda başkanlık kitabı bulunuyor.

Dışarıdan alınarak kütüphane envanterine eklenen kitaplar arasında Engin Avcı’nın “Başkanlık Sistemi”, Hüseyin Yayman’ın “Türk Tipi Başkanlık Sistemi” ve Prof. Dr. Haluk Alkan’ın “Yarı Başkanlık ve Türkiye’de Sistem Sorunu” kitapları yer aldı.

Meclis Başkanlığı’nca yayınlanan İstiklal Mahkemeleri kitapları, Anadolu Ajansı’nın “Dakika Dakika FETÖ Darbe Girişimi” ve bazı AB kitapları da Meclis Kütüphanesi’ne alınan yeni kitaplar oldu. (DUVAR)

meclis-kutuphanesi-2