Sur Eşbaşkanları'na beraat yok

'Özyönetim ilan ettikleri' gerekçesiyle yargılanan siyasetçilerin davası sürüyor. 4'üncü duruşmada da yurtdışı yasağı kaldırılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR- Sur Belediyesi eşbaşkanları Seyit Narin ve Fatma Şık Barut, DBP Sur İlçe Eşbaşkanı Ali Rıza Çiçekli ve Kadın Akademisi çalışanı Güneş Ölmez ile Hasan Irmak adlı yurttaş hakkında 'Özyönetim ilanı açıklamasına katıldıkları için' açılan davanın 4'üncü duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Müebbet hapis cezası ile yargılanan siyasetçilerin katılmadığı duruşmada avukatları hazır bulundu.

Duruşma savcısı ve sanık avukatları, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesini talep etti. Avukatlar, ayrıca, Sur Belediyesi eşbaşkanlar Seyid Narin ve Fatma Şık Barut'un adli kontrol tedbirinin, Ali Rıza Çiçekli hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Sur ve Bağlar ilçelerinde yaşanan olaylara ilişkin Diyarbakır Valiliği'ne yazı yazılmasına karar verdi. Eşbaşkanlar Seyid Narin ve Fatma Şık Barut'un adli kontrol tedbiri ile Ali Rıza Çiçekli hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması yönündeki talebi delil durumu ve yargılamanın geldiği aşama gerekçe gösterilerek reddedildi. Dava Ocak ayına ertelendi.

KAMURAN YÜKSEK'İN DAVASI ERTELENDİ

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in bugün Batman'da görülmesi gereken duruşması, duruşma hakiminin değişmesi nedeniyle ertelendi.

Kamuran Yüksek'in Batman'da yaptığı bir konuşmada, "Cumhurbaşkanına hakaret ettiği" iddiasıyla hakkında Batman 3. Asliye Mahkemesi'nde açılan dava, duruşma hakimi değiştiği için başka bir tarihe ertelendi.

Konuyla ilgili bilgi veren Kamuran Yüksek'in avukatı Erhan Ürküt, siyasetçiler hakkında davaların açıldığını, ancak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hakim ve savcıların ya tutuklandığına ya da görevden uzaklaştırıldıklarına dikkat çekerek, "Mahkemelerde hakim kalmadı. Bu nedenle duruşmalar aylar sonraya erteleniyor" dedi. Ürküt, haklarında dava açılan, özellikle tutuklu yargılanan müvekkillerinin bu durum nedeniyle mağdur olduğunu dile getirdi.