Melih Gökçek hakkında 'FETÖ' suçlaması

CHP milletvekili Murat Emir, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında Gülen cemaatine yardım ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Gökçek ise iddiaların iftira olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve CHP Ankara İl Teşkilatı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında "FETÖ'ye yardım ve yataklık" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından CHP'liler adliye önünde basın açıklaması yaparken, Melih Gökçek ise suç duyurusuna tepki gösterdi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, adliye önünde açıklama yapan CHP milletvekili Murat Emir, "Sayın Melih Gökçek gereğini yapmak yerine, adliyede bizimle hesaplaşmak yerine her zaman yaptığı gibi bizlerle Twitter üzerinden hesaplaşmayı tercih etmektedir. Twitter üzerinden bizi mahkemeye vereceğini, şahsımı süründüreceğini iddia etti; ben de adliyeye gelmesini, beni dava etmesini, hâkim karşısında hesaplaşmayı bekledim. Ancak bu fırsatı kendisi vermedi; nerelerde bekliyor, nerelerde süreci izliyor bilmiyorum ama biz buradayız, o gelemiyorsa biz geliriz" dedi.

'Gökçek bültenle cemaate para aktardı''Gökçek bültenle cemaate para aktardı'

'MAHKEMEDE GÖRÜŞECEĞİZ'

Suç duyurusunun ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabından açıklama yaptı. Kulaktan dolma bilgilerle kendisine iftira atıldığını belirten Gökçek, konuyla ilgili olarak dava açacağını kaydetti. Gökçek'in açıklamaları şu şekilde: